Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[Audi Coupe Quattro 2.6 ABC] Problem z półosiami

Wszystko co związane z w/w kategorią.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
RzEsKi_STG
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[Audi Coupe Quattro 2.6 ABC] Problem z półosiami

Post autor: RzEsKi_STG » 08 paź 2009, 12:17

Witam wszystkich !!

Mam taki problem, a mianowicie przy skrecaniu na maxa w prawo słysze brzdek w prawej kolumnie, wymieniłem poduszki amortyzatora na Lemforder, maglownice bo i tak ciekła, łączniki, koncówke drążka z prawej strony i nawet przyspawałem sprężyne na stałe do talerzyków bo mogła sie przesuwać i powodowac owy brzdęk, ale niestety brzdękanie nie ustało. W moim audi jest zamontowana skrzynia od 2.0 PS, półosie i przeguby są od poprzedniej oryginalnej skrzyni. Zaobserwowałem ze przy skręcie na max w prawo gorne mocowanie prawego amorka jest jakby przeciągane w stronę silnika, czyli wychodzi na to ze prawa półoś może byc za krótka i wtedy kolumna jest przeciągana w strone silnika. Czy półosie P i L są równej długości ?? Może ktoś pomylił strony przy montażu połosi... A moze skrzynia od PS jest węższa i ma dłuższe półosie ?? Co radzicie ?? Samochód juz tak kupiłem i walczę z tym brzdękaniem caly czas:(

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 08 paź 2009, 13:42

RzEsKi_STG pisze:walczę z tym brzdękaniem caly czas:(
Rozumiem że nie jesteś pewien skąd dochodzi ten brzdęk? A nie próbowałeś wejść do kanału i nasłuchiwać a ktoś w tym czasie kręciłby kierownicą? Moim zdaniem zlokalizowanie miejsca tego "strzału" to rzecz podstawowa. Bo można na wymieniać sporo rzeczy niepotrzebnie. U starszego w passacie również był takie odgłos. U niego wina leżała po stronie walniętych gum które przychodzą na drążek stabilizujący w miejscu mocowania go do sanek. A też naszukał się tego nieźle, kombinował itp a okazało się że to błahostka.

Awatar użytkownika
RzEsKi_STG
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: RzEsKi_STG » 08 paź 2009, 15:45

Ciezko zlokalizowac miejsce tego brzdekniecia, roznosi sie po calej kolumnie, najbardziej slyszalne w okolicy lozyska amora. Ale lozysko wykluczam bo wymieniane 2 razy, sprezyne tez wykluczam bo przyspawana na stale. Tak wiec zaczęła zastanawiac mnie ta polos, ze moze byc za krotka i przeciaga macperson w strone skrzyni i brzdeka w gnieździe u góry.

[ Dodano: 2009-10-20, 19:01 ]
Zrobiłem pukanie, nigdy nie zgadniecie co tak pukało. Heh amortyzator ruszał sie w mcpersonie bo ta nakretka byla za slabo przykrecona...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Półosie i przeguby”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl