[80 B4 1.9 TDI afn] Pompa wtryskowa
[80 B4 1.9 TDI afn] Pompa wtryskowa
Witam. Proszę o radę jak rozpoznac pompe wtryskową z nastawnikiem grafitowym od tej z potencjometrycznym? Napiszcie mi jeszcze doładnie co bym musiał wymienic chcąc zastąpic pompę grafitową na tą nowszą potencjometryczną.
kolego nie ma takiego nastawnika jak grafitowy tylko jest potencjometryczny (MES) w starszych audi b4 np 92r jaki w audi 100 2.5tdi 91r w nowszych autach po 94r montowano nastawniki hdk czyli indukcyjne tak samo jak i w silniku AFN a jezeli myslisz zamienic nastawnik MES na HDK to jest to niemozliwe
- tokarka606
- Forum Audi 80
A tak rozpoznasz.
https://audi80.pl/b4-1z-bosch-a-pierburg-vt30777,45.htm
https://audi80.pl/b4-1z-bosch-a-pierburg-vt30777,45.htm
Re: [80 B4 1.9 TDI afn] Pompa wtryskowa
jeżeli chcesz wymienić nastawnik na HDK to do wymiany przepływomierz,obudowa filtra powietrza ,ECU troszkę w kabelkach namieszać to tak w skrócie w linku w/w poście jest opisane dokładniej [/b]rudolf199 pisze:Witam. Proszę o radę jak rozpoznac pompe wtryskową z nastawnikiem grafitowym od tej z potencjometrycznym? Napiszcie mi jeszcze doładnie co bym musiał wymienic chcąc zastąpic pompę grafitową na tą nowszą potencjometryczną.
ale koledze chodzi o sam nastawnik i niech napisze konkretnie o co mu chodzi bo troche namieszał, jaki wkoncu nastawnik chcesz wymieniac??endriu210 pisze:jeżeli chcesz wymienić nastawnik na HDK to do wymiany przepływomierz,obudowa filtra powietrza ,ECU troszkę w kabelkach namieszać to tak w skrócie w linku w/w poście jest opisane dokładniej [/b]rudolf199 pisze:Witam. Proszę o radę jak rozpoznac pompe wtryskową z nastawnikiem grafitowym od tej z potencjometrycznym? Napiszcie mi jeszcze doładnie co bym musiał wymienic chcąc zastąpic pompę grafitową na tą nowszą potencjometryczną.
Masz racje ale, można to też zrozumieć inaczej napisał (co jeszcze trzeba wymienić) tak jak piszesz niech autor napisze dokładnie co mu po głowie chodzi bedzie jaśniejkarol121 pisze:ale koledze chodzi o sam nastawnik i niech napisze konkretnie o co mu chodzi bo troche namieszał, jaki wkoncu nastawnik chcesz wymieniac??endriu210 pisze:jeżeli chcesz wymienić nastawnik na HDK to do wymiany przepływomierz,obudowa filtra powietrza ,ECU troszkę w kabelkach namieszać to tak w skrócie w linku w/w poście jest opisane dokładniej [/b]rudolf199 pisze:Witam. Proszę o radę jak rozpoznac pompe wtryskową z nastawnikiem grafitowym od tej z potencjometrycznym? Napiszcie mi jeszcze doładnie co bym musiał wymienic chcąc zastąpic pompę grafitową na tą nowszą potencjometryczną.