[ABC]nie odpala - pomocy
[ABC]nie odpala - pomocy
Witam, dziś po raz pierwszy niunia mnie zawiodła i to zdrowo.
Rano wstałem, wsiadłem, odpaliłem i poleciałem do roboty jak co dzień, godz. 17,00 wsiadam chce odpalić i jechać do domu, a tu dupa tylko kręci i nic. - Myśle sobie, mam dorabiany kluczyk scyzoryk pewnie imo się obraził, do domu po drugi ori ale to samo.
Odłączyłem na kilka minut akumulator, podłączam, odpalam i jest <ok> , zgasiłem za jakiś czas i dupa znowu (nie pali) - ponowne odpięcie aku już nie pomogło :cry: - teraz został tam, a ja nie wiem co dalej.
Macie jakieś pomysły - z góry wielkie dzięki
Rano wstałem, wsiadłem, odpaliłem i poleciałem do roboty jak co dzień, godz. 17,00 wsiadam chce odpalić i jechać do domu, a tu dupa tylko kręci i nic. - Myśle sobie, mam dorabiany kluczyk scyzoryk pewnie imo się obraził, do domu po drugi ori ale to samo.
Odłączyłem na kilka minut akumulator, podłączam, odpalam i jest <ok> , zgasiłem za jakiś czas i dupa znowu (nie pali) - ponowne odpięcie aku już nie pomogło :cry: - teraz został tam, a ja nie wiem co dalej.
Macie jakieś pomysły - z góry wielkie dzięki
dzisiaj mi sie to samo stalo z moja rakieta,wsiadam rano odpalam i odpalil bez problemu,po jakies minucie zgasl...krecilem chyba przez 2 minuty i nie chcial zapalic(rozrusznik krecil)a w nocy ladowalem akmulator.Otworzylem maske bo myslalem ,ze moze cos z alarmem sie porobilo...odlaczylem akmulator i na nowo zalozylem klemy...wsiadlem,przekrecilem stacyjke i odpalil za 1 razem bez problemu...jezdzilem troche i odpalalem wszystko bez problemu za 1 razem bral...przyjechalem do domu,po jakies poltora godzinie wsiadam chce odpalic i znowu....kreci ale silnik nie zalapie tak bez powodu...no i odlaczenie akmulatora juz nic nie pomoglo, krecilem chyba z 10 minut i nic:/ ...stoji pod klatka i nie wiem co dalej robic?...co to moze byc?...pomozcie!..tak jutro z rana moglbym kombinowac cos...z gory dzieki
iskra jest,cewka tez mi sie nie wydaje bo na cieplym silniku jak juz odpalil to zapalal od 1 razu...jeszcze pozostaje sprawa czujnika dzisiaj go sprawdze tylko jak to zrobic jak nie chce w ogole odpalic...skad bede wiedzial czy to czujnik czy nie...
[ Dodano: 2009-10-10, 09:52 ]
chcialem jeszcze dodac co zuwazylem z moich wczesniejszych obserwacji,mianowicie przed tym jak mi sie to stalo to od jakis 2 tygodni jak odpalalem silnik(zimny) to palil za 1 razem ale obroty strasznie skakaly schodzily na 600 i wskakiwaly na 1200 tak sie to wahalo na zmiane,jak sie silnik zagrzal tak po 2-3 minutach to wskakiwaly na 900 i juz bylo dobrze rowno pracowal nie trzeslo nim(nic z tym nie robilem bo mi nie przeszkadzalo)nie wiem czy moze to miec zwiazek z wyzej opisana ustarka...pomocy bo nie moge jezdzic:(
[ Dodano: 2009-10-10, 09:52 ]
chcialem jeszcze dodac co zuwazylem z moich wczesniejszych obserwacji,mianowicie przed tym jak mi sie to stalo to od jakis 2 tygodni jak odpalalem silnik(zimny) to palil za 1 razem ale obroty strasznie skakaly schodzily na 600 i wskakiwaly na 1200 tak sie to wahalo na zmiane,jak sie silnik zagrzal tak po 2-3 minutach to wskakiwaly na 900 i juz bylo dobrze rowno pracowal nie trzeslo nim(nic z tym nie robilem bo mi nie przeszkadzalo)nie wiem czy moze to miec zwiazek z wyzej opisana ustarka...pomocy bo nie moge jezdzic:(
Już chyba wszytko wiem. Udało mi się podłączyć vaga - miałem trochę problemów ale poszło. Czyli tak wyskoczyły mi takie błędy:
00515
00514
co oznacza:
00514 P0336 Czujnik pozycji wału korbowego – sygnał
usterkowy – G4
00514 Czujnik pozycji wału korbowego – G4
00515 P0340 Czujnik pozycji wału krzywkowego (czujnik
efektu hali) – brak sygnału (G40) : sprawdź
CPM, jeśli OK., wymień dystrybutor
00515 Czujnik pozycji wału krzywkowego (czujnik
efektu hali) – skrót do B+ (G40) : sprawdź
muszę szukać czujnika i miejsca gdzie jest zamontowany - może ktoś wie czy mogę to sam wymienić??
00515
00514
co oznacza:
00514 P0336 Czujnik pozycji wału korbowego – sygnał
usterkowy – G4
00514 Czujnik pozycji wału korbowego – G4
00515 P0340 Czujnik pozycji wału krzywkowego (czujnik
efektu hali) – brak sygnału (G40) : sprawdź
00515 Czujnik pozycji wału krzywkowego (czujnik
efektu hali) – skrót do B+ (G40) : sprawdź
muszę szukać czujnika i miejsca gdzie jest zamontowany - może ktoś wie czy mogę to sam wymienić??
- siwusek216
- Forum Audi 80
- siwusek216
- Forum Audi 80
- siwusek216
- Forum Audi 80