Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[80 B4] Dojście do włącznika klimy

ODPOWIEDZ
arthoor
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B4] Dojście do włącznika klimy

Post autor: arthoor » 14 maja 2007, 20:59

Witam!
Mam uszkodzony włącznik klimy w moim woziku. Jak najłatwiej dostać się do tego włącznika? Elektrycy mnie straszą, że to jest kupa roboty, ale coś nie chce mi się im wierzyć ;-) (z doświadcznia wiadomo, że wyolbrzymiają temat- z jasnych powodów ;-) )Proszę o poradę, z góry dziękuję i pozdrawiam !!!

Awatar użytkownika
czarekj
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: czarekj » 14 maja 2007, 23:55

Chyba chodziło im o czujnik a nie włącznik. Jeżeli tak to jeden jest przy skraplaczu i tego łatwo jest wymienić natomiast by wymienic drugi musisz zdemontowac deske rozdzielcza i całą nagrzewnicę. Podaj precyzyjnie o co ci chodzi bo włączenie sie klimy zależy od wielu elementów.

arthoor
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: arthoor » 15 maja 2007, 14:45

Patent polega na tym, że klimatyzacja załącza mi się raz na jakiś czas, a jak uda mi się już włączyć, to po ok. pół minuty sama się wyłącza. Gość od klimy sprawdzał mi cały układ i niby wszystko jest ok (ciśnienie czynnika ok). Stwierdził, że nie dochodzi prąd i to jest prawdopodobnie wina włącznika. Jak mostkował, to cały układ chodził i chłodził. Jestem całkiem zielony w tych sprawach więc proszę o pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl