Witam!
Mam uszkodzony włącznik klimy w moim woziku. Jak najłatwiej dostać się do tego włącznika? Elektrycy mnie straszą, że to jest kupa roboty, ale coś nie chce mi się im wierzyć (z doświadcznia wiadomo, że wyolbrzymiają temat- z jasnych powodów )Proszę o poradę, z góry dziękuję i pozdrawiam !!!
Chyba chodziło im o czujnik a nie włącznik. Jeżeli tak to jeden jest przy skraplaczu i tego łatwo jest wymienić natomiast by wymienic drugi musisz zdemontowac deske rozdzielcza i całą nagrzewnicę. Podaj precyzyjnie o co ci chodzi bo włączenie sie klimy zależy od wielu elementów.
Patent polega na tym, że klimatyzacja załącza mi się raz na jakiś czas, a jak uda mi się już włączyć, to po ok. pół minuty sama się wyłącza. Gość od klimy sprawdzał mi cały układ i niby wszystko jest ok (ciśnienie czynnika ok). Stwierdził, że nie dochodzi prąd i to jest prawdopodobnie wina włącznika. Jak mostkował, to cały układ chodził i chłodził. Jestem całkiem zielony w tych sprawach więc proszę o pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam!