CB Radio - anteny cb - klubowe wybory
Duzo czytalem na temat CB i zdecydowalem sie na zakup radia uniced 520XL + antenka sirio ml 145. Jezeli chodzi o antenke to warto zainwestowac. Sprawdzalem ostatnio moja natene i kumpla "husler 100" . Bylismy w tym samym miejscu i ja odberalem prawie wszystko czysto, a on nic. Doszlismy do wniosku ze roznica jest bardzo wielka. Polecam sirio ml 145 !!!
- Skuciok
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
antenki ml 145 są bardzo dobre... ale mają jedną wadę mają 1,5 wysokości... mnie osobiście nie podoba się auto z taką długą anteną ... max dla mnie to 1 metr i to na klapie bagażnika... jakbym miał to na dach dać to już by to śmiesznie wyglądało.... ogólnie śmiesznie wyglądają fury z takimi antenami duzymi około i powyżej 1,5m... przypominają mi autka sterowane , oczywiście im większa antena tym lepszy odbiór i nadawanie ale czy potrzeba mieć 20-30 km zasięgu? mnie osobiście wystarczyłby 1-2 km... dogadać się dogadasz bez problemu, na antenie 1m łapię zasięgi do około 15 km... a zwykle i tak jak sie do miasta jedzie to trzeba szumy i rfgaina skręcić do połowy....
a propos anten to widziałem ostatnio malucha który miał chyba dwumetrową antenę przymocowaną z tyłu do haka :lol: taki przerost formy nad treścią
a propos anten to widziałem ostatnio malucha który miał chyba dwumetrową antenę przymocowaną z tyłu do haka :lol: taki przerost formy nad treścią
-
- Forum Audi 80
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
Ja mam zestaw Uniden520 + Hustler IC-100 i nie narzekam! W trasie jak i na mieście spisuje się bez problemu. U ojca w mobilu A6 też siedzi Uniden tylko z anteną Wilson Little Wil. W obu przypadkach antenki stoją na bagażniku, gdyż auta stoją w garażu i w przypadku dłuższej anteny za każdym razem trzeba by ją demontować.