[B4 1,9 TDI] Problem z płynem chłodniczym
-
- Forum Audi 80
[B4 1,9 TDI] Problem z płynem chłodniczym
Witam
Jestem posiadaczem Audi B4 1,9 TDI z roku 1995. Mam następujący problem. Ucieka mi płyn chłodniczy. Nie wiem gdzie on tak uciaka, w garażu nie ma żadnej plamy a płyn musze dolewać co kilka dni. Z zaobserwowanych usterek to jest dosyć mokry (puszcza olej) na dole silnika i skrzyni biegów, i czasem brakuje mu powera,ale tylko czasami staje sie wołowaty. Może coś poradzicie???
Jestem posiadaczem Audi B4 1,9 TDI z roku 1995. Mam następujący problem. Ucieka mi płyn chłodniczy. Nie wiem gdzie on tak uciaka, w garażu nie ma żadnej plamy a płyn musze dolewać co kilka dni. Z zaobserwowanych usterek to jest dosyć mokry (puszcza olej) na dole silnika i skrzyni biegów, i czasem brakuje mu powera,ale tylko czasami staje sie wołowaty. Może coś poradzicie???
-
- Forum Audi 80
- tokarka606
- Forum Audi 80
Najpierw sprawdź wszystkie łączenia jak kolega wyżej pisze.Później zobacz czy chłodnica się nie "poci",jeśli tak to możesz wsypać proszek K2.Ja miałem ten sam problem dwa lata temu jak kupiłem swoją i pomogło.Proszek jest w 100% bezpieczny dla układu chłodzenia jak widać na moim przykładzie.Poprzednio miałem golfa MK2 i też wsypałem proszek z tym że po ciemku i wsypało mi się prawie wszystko a mimo to nie miałem żadnych problemów.
Pozdro
Pozdro
lukwoj21 pisze:Jak by była uszczelka pod głowica walnieta to płyn mieszał by sie z olejem i by mialby kolor brazowy a po za tym jak bys miał przedmuch to silnik by ci nie równo pracował,sprawdz jeszcze chłodniczke oleju.
nie zgadzam sie kolego z twoja teza tzn tez moze byc taki przypadek ze plyn dostanie sie do oleju , ze olej do plynu ale rowniez moze plyn dostawac sie na tloki i byc spalany i wtedy nie bedziesz widzial zadnych oznak bo tak jak zalozyciel tematu napisal ze nie sa to jakies duze ubytki plynu, sam juz sie spotkalem z kilkoma takimi przypadkami.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80