Witam . Zastanawia mnie jak w większości naszych niuniek zostały podłączone parowniki a konkretnie obwód grzania i czy ma to wpływ na sporzycie LPG . U mnie jest wpięty równolegle do nagrzewnicy i sporzycie po mieście przy krótkich odcinkach ok 3km dochodzi do 15 , 16 litrów . Można jeszcze wpiąć szeregowo z nagrzewnicą lub na wyjście chłodzenia z kolektora ssącego .
Jak to jest u Was rozwiązane ?
Jakie macie spalanie na krótkich odcinkach?
pozdrawiam
[Wszystkie LPG ] podłączenie grzania parownika
Szeregowo z nagrzewnicą? Eeee a jak ma przepływać woda przy zamkniętym ogrzewaniu. Tak się nie da. Ja mam u siebie równolegle z nagrzewnicą i nagrzewa sie bardzo szybko. Po za tym wydaje mi się, że nie ma znaczenia w którym miejscu małego obiegu wody wepniesz parownik. Przy pracującej pompie wodnej temp. w całym obiegu jest prawie taka sama.
Witam!!!
Podepnę się do tematu, bo mam pewien dylemat odnośnie podłączenia parownika do układu chłodzenia. Mianowicie chodzi mi o to, że ma go podłączonego równolegle pod zasilanie nagrzewnicy tak jak prawie my wszyscy tylko zastanawia mnie to który wąż dać na In w parowniku, a który na OUT :?: :roll: A to przy okazji wymiany tych węzy bo stare zmurszały i zrobiły się sztywne. Może ktoś z was wie jak to powinno być prawidłowo podpięte :?:
Podepnę się do tematu, bo mam pewien dylemat odnośnie podłączenia parownika do układu chłodzenia. Mianowicie chodzi mi o to, że ma go podłączonego równolegle pod zasilanie nagrzewnicy tak jak prawie my wszyscy tylko zastanawia mnie to który wąż dać na In w parowniku, a który na OUT :?: :roll: A to przy okazji wymiany tych węzy bo stare zmurszały i zrobiły się sztywne. Może ktoś z was wie jak to powinno być prawidłowo podpięte :?: