[B3 1,8 1988 ] Hamowanie pulsacyjne
[B3 1,8 1988 ] Hamowanie pulsacyjne
Mam pytanie. Czu to normalne ze strony układu hamulcowego gdy np. jadąc 80km/h pulsacyjnie zacznę hamować ( 3-4 naciśnięcia) to pedał robi się "tępy" i skuteczność spada. Po krótkiej chili wszystko wraca do normy, ale sytuacja opisana jest powtarzalna
Hamulec
Witam. mam pytanko.. gdy wciskam pedał hamulca i tak jadę na nim jakieś 3s to pedał nagle dochodzi do samej ziemi i samochód już nie hamuje. muszę odpuścić pedał i zahamować jeszcze raz ale jest to samo. wiecie Panowie co może być nie tak??
Ostatnio zmieniony 30 sty 2009, 23:56 przez kkaroll, łącznie zmieniany 1 raz.
- Grzegorzbielsko
- Forum Audi 80
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Re: Hamulec
Sprawdź też czy czasem gdzieś ci płyn hamulcowy nie spindala, bo możesz mieć gdzieś nie szczelność, będzie taki sam objaw.kkaroll pisze:Witam. mam pytanko.. gdy wciskam pedal hamulca i tak jade na nim jakies 3s to pedal sagle dochodzi do samej ziemi i samochuj juz nie chamuje. musze odpuscic pedal i zahamowac jeszcze raz ale jest to samo. wiecie Panowie co moze byc nie tak??
u mnie wczoraj pojawił sie taki problem. zaciski zaczeły sie same zaciskać, podczas jazdy efekt sie nasila... pedał wtedy twardnieje i robi sie na pedale kilka centymetrów luzu, jak auto przestygło, to hamulce wróciły do normy, ale po kilkuminutowej jeździe problem powrócił...
płynu nie ubywa... serwo?? pompa hamulcowa?? tłoczek przepuszcza?? jakies pomysły?
płynu nie ubywa... serwo?? pompa hamulcowa?? tłoczek przepuszcza?? jakies pomysły?