[80 B4 2.0 ABK] kontrolka cisnienia oleju nie swieci
[80 B4 2.0 ABK] kontrolka cisnienia oleju nie swieci
witam mam pytanie na ktore odstatnio rozmyslalem i nawet zaciekawilem sie ta sprawa otóz zastanowiło mnie to ze podczas właczenia stacyjki nie pali sie kontrolka od oleju swieca sie tylko kontrolki od ładowania i dwie takie w gornej czesci jedna to taka ktora wyglada mi na termometr zanurzony w wodzie oraz wykrzyknik w kolku te kontrolki sa na gorze i przy zapalaniu auta one gasna i to mnie zastanowilo ze nie ma tam kontrolki od cisnienia oleju czy tak ma byc czy jest cos nie tak z gory dziekuje i prosze o wyrozumialosc
Ostatnio zmieniony 13 paź 2009, 23:15 przez Daro_aa4, łącznie zmieniany 1 raz.
Żarówka, o której pisałem wyżej, to część wymienna i może się spalić jak każda inna.
Masz dwa czujniki ciśnienia oleju.
Interesuje Cię brązowy (czyli ten od niskiego ciśnienia). Po odłączeniu tego czujnika kontrolka powinna się zaświecić.
ps.
domyślam się, że stan oleju oczywiście sprawdzałeś
Masz dwa czujniki ciśnienia oleju.
Interesuje Cię brązowy (czyli ten od niskiego ciśnienia). Po odłączeniu tego czujnika kontrolka powinna się zaświecić.
obstawiałbym jakąś awarię sygnalizacji: spalona żarówka na zegarach lub uszkodzony brązowy czujnik ciśnienia oleju.Daro_aa4 pisze:czy to oznacza ze z silnikiem cos sie powaznego dzieje
ps.
domyślam się, że stan oleju oczywiście sprawdzałeś
oczywiscie nawet taki laik jak ja sprawdzic olej na bagnecie umiem hehehehehe
Ps czasami jestem załosny hehehehe
[ Dodano: 2009-10-15, 12:58 ]
zaroweczka sprawdzona i dla swietego spokoju zostala wymieniona ten czujnik cisnienia oleju jest pod filtrem bo widze ze jest tam troszke oleju pod tym czujnikiem po odlaczeniu jego powinna sie kontrolka zaswiecic?? nioe trzeba go zmasowac??
Ps czasami jestem załosny hehehehe
[ Dodano: 2009-10-15, 12:58 ]
zaroweczka sprawdzona i dla swietego spokoju zostala wymieniona ten czujnik cisnienia oleju jest pod filtrem bo widze ze jest tam troszke oleju pod tym czujnikiem po odlaczeniu jego powinna sie kontrolka zaswiecic?? nioe trzeba go zmasowac??
Problem z kontrolka.
Witam,
Moje auto:
Audi 80 B4 2.0 ABK
94'
Podepne sie pod temat.
Mam podobny problem, nie mialem zarowki od oleju w liczniku. Po zamontowaniu zarowki (1.2W, powinno byc chyba 2W) Kontrolka nie gasnie wogole. Olej jest.
Czy mam wymienic czujniki?
I jeszcze jedno pytanie.
Nie swieci mi zegar.
Oto zdjecia mojego licznika: http://tomekgluszek.webpark.pl/
Czy cos z nim jest nie tak? Prosilbym o rzut oka fachowcow:)
Moje auto:
Audi 80 B4 2.0 ABK
94'
Podepne sie pod temat.
Mam podobny problem, nie mialem zarowki od oleju w liczniku. Po zamontowaniu zarowki (1.2W, powinno byc chyba 2W) Kontrolka nie gasnie wogole. Olej jest.
Czy mam wymienic czujniki?
I jeszcze jedno pytanie.
Nie swieci mi zegar.
Oto zdjecia mojego licznika: http://tomekgluszek.webpark.pl/
Czy cos z nim jest nie tak? Prosilbym o rzut oka fachowcow:)