[All] Ile palą nasze autka ?
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Ostatnio zauwazylem ze Audiczka pali mi mniej w trasie jak jade 130km/h niz jak jade ok 100km/h jest to mozliwe? Zauwazylem to gdyz nie raz jadac do dziewczyny tankuje po drodze do pelna zawsze. W dwie strony mam 48km i jest to trasa S1 Bielsko-Cieszyn wiec caly czas dwupasem ale zdjezdzam na Skoczow. Ale do sedna jadac 100km/h niby oszczednie, pierwsza dioda na wskazniku gazu gasnela po ok 35km. Natomiast jak jechalem 130 i momentami nawet 150 to pierwsza dioda zgasla po tym jak prawie dojechalem juz pod dom czyli po ok 46-48km. Plywak w zbiorniku mi nawala czy jest to realny wynik?
- Skuciok
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Wskaźnikiem gazu się zupełnie nie sugeruj bo on działa bez sensu po pewnym czasie.
W ABC'ach oszczędnie jest dopóki się nie otworzy drugiej większej przepustnicy. Otwiera się jak się wciśnie więcej niż powiedzmy 2/3 gazu, wyraźnie to na nodze czuć kiedy się otwiera bo jest większy opór na gazie.
Tak to wygląda od środka
Na jednej przepustnicy można się (u mnie) rozpędzić i trzymać ok 150 km/h
Generalnie starając się używać tylko tej mniejszej można znakomicie ograniczyć spalanie.
W ABC'ach oszczędnie jest dopóki się nie otworzy drugiej większej przepustnicy. Otwiera się jak się wciśnie więcej niż powiedzmy 2/3 gazu, wyraźnie to na nodze czuć kiedy się otwiera bo jest większy opór na gazie.
Tak to wygląda od środka
Na jednej przepustnicy można się (u mnie) rozpędzić i trzymać ok 150 km/h
Generalnie starając się używać tylko tej mniejszej można znakomicie ograniczyć spalanie.