[B4 cabrio] jakie kosmetyki do dachu, skory
[B4 cabrio] jakie kosmetyki do dachu, skory
Witam. Chcialbym sie dowiedziec jakie najlepiej uzywac kometyki do dachu tak zeby nic sie nie stalo podczas takiej lipnej pogody jak teraz, chcialbym zeby woda nie wnikala w glab materialu. Gdzies na allegro mozna znazlezc jakis preparat, ktory to oferuje, cos pisza o powloce z nanoczasteczek:p Dzwonilem rozniez do serwisu Audi, maja jakis srodek ktory kosztuje 60zl wiec stosunkowo nie duzo. Testowal ktos takie preparaty?
Drugi temat to kosmetyki do skor. Mam boczki ze zwyklej skory a srodki z alcantary. Czym najlepiej pielegnowac?
Drugi temat to kosmetyki do skor. Mam boczki ze zwyklej skory a srodki z alcantary. Czym najlepiej pielegnowac?
- siwusek216
- Forum Audi 80
Do regeneracji skór proponuję taki zabieg.MACREC pisze:a co polecacie do czarnych skór, zeby je troche zregenerować?
Odświeżałem skórę w mojej Alfie.
Kupiłem w sklepie zajmującym się regeneracją skór preparat do czyszczenia skór (są też na allegro), wyczyściłem tym skórę i porządnie wysuszyłem. W tym samym sklepie kupiłem też 200 ml. czarnej farby do skór.
Najpierw nałożyłem na bardziej wytarte miejsca i druga warstwa na całą powierzchnię.
Po wyschnięciu ściereczkami dla niemowlaków wyczyściłem ją jeszcze raz, by nie brudziła.
Wrócił kolor i mat tapicerki. Trochę pracy z tym było, ale warto.
Co do dachu...
Nudząc się robiłem doświadczenia na moim dachu z impregnatem do kurtek i butów.
Idealnie chroni przed deszczem i śniegiem. Ani kropla wody nie wsiąkła w dach. Jak zrobi się cieplej to pokombinuję jeszcze z impregnatem koloryzującym, by odświeżyć kolor.
Dodam że robię to tylko z ciekawości, bo i tak dach mam do wymiany, więc nic nie stracę.
Może okaże się, że to dobry sposób na zabezpieczenie dachu.
- MarianStefan
- Forum Audi 80
Dach - Meguiar’s Convertible Weatherproofer (wcześniej użyć Top Cleaner Megsa) , lub też kosmetyki firmy 303 Products.
Zdjęcie jak działa Megs
Polecam również, żebyś przejrzał jakiś test impregnatów do dachów cabrio :mrgreen:
Jeżeli chodzi o skóry to albo Lanolina (tłuszcz owczy) - podgrzać i wsmarować w skórę, po jakimś czasie zebrać nadmiar (bardzo stara metoda, super efekt), albo kosmetyki Gliptone.
Tutaj zdjęcie foteli skórzanych - po prawej zrobiony lanoliną:
P.S Zanim zrobisz fotel lanoliną, najpierw weź szczotkę, rozpuść w ciepłej wodzie szare mydło i wyczyść fotele
Zdjęcie jak działa Megs
Polecam również, żebyś przejrzał jakiś test impregnatów do dachów cabrio :mrgreen:
Jeżeli chodzi o skóry to albo Lanolina (tłuszcz owczy) - podgrzać i wsmarować w skórę, po jakimś czasie zebrać nadmiar (bardzo stara metoda, super efekt), albo kosmetyki Gliptone.
Tutaj zdjęcie foteli skórzanych - po prawej zrobiony lanoliną:
P.S Zanim zrobisz fotel lanoliną, najpierw weź szczotkę, rozpuść w ciepłej wodzie szare mydło i wyczyść fotele
Właśnie jestem zabawie w impregnację dachu.
Preparat do tego zabiegu polecił mi znajomy, który pracuje w car detailingu.
Srodek firmy S100 o trudnej nazwie "Impragnierer Spray". Stosowane jest to w branży motocyklowej do impregnowania np. kurtek z membranami typu Gore Tex.
Wykorzystałem 1,5 puszki, chociaż jedna by spokojnie wystarczyła.
Efekt doskonały.
Fota pod linkiem poniżej.
zdjecie dachu
Preparat do tego zabiegu polecił mi znajomy, który pracuje w car detailingu.
Srodek firmy S100 o trudnej nazwie "Impragnierer Spray". Stosowane jest to w branży motocyklowej do impregnowania np. kurtek z membranami typu Gore Tex.
Wykorzystałem 1,5 puszki, chociaż jedna by spokojnie wystarczyła.
Efekt doskonały.
Fota pod linkiem poniżej.
zdjecie dachu
Chusteczki są słabe do skóry, ja uzywam tego środka http://www.motochemia.pl/meguiars-gold- ... -4078.html . Czyści i ożywia skórę. Wygląda bardzo dobrze.
Potwierdzam, również mogę ich polecić. Obsluga i dostawa - bez zastrzeżeń.audiolamojeauto pisze:O też znam ten e-sklep. Dużo dobrego towaru mają. No i ceny przystępne. Spokojnie mogę polecićzuber pisze:Chusteczki są słabe do skóry, ja uzywam tego środka http://www.motochemia.pl/meguiars-gold- ... -4078.html . Czyści i ożywia skórę. Wygląda bardzo dobrze.