[80 B3 1,8] Tylnia szyba zaparowana
-
- Forum Audi 80
[80 B3 1,8] Tylnia szyba zaparowana
Witam
Mam małe pytanie odnośnie tylniej szyby. Otóż po nocy najczęściej jest zaparowana a gdy włączam grzanie szyby to dopiero po ok. 30min jest przejrzysta. Czy przyczyną takiej sytuacji mogą być te paski które są w niej wtopione. Są przepalone czy coś takiego . A możę zrobić jakiś nawiew na tą szyę i połaczyć go z nawiewem z przedniej szyby? Co otym myślicie?
Mam małe pytanie odnośnie tylniej szyby. Otóż po nocy najczęściej jest zaparowana a gdy włączam grzanie szyby to dopiero po ok. 30min jest przejrzysta. Czy przyczyną takiej sytuacji mogą być te paski które są w niej wtopione. Są przepalone czy coś takiego . A możę zrobić jakiś nawiew na tą szyę i połaczyć go z nawiewem z przedniej szyby? Co otym myślicie?
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
Ustaw sobie nawiew środkowy wprost na tylną szybę zobacz czy nie masz dywaniki i wykładziny mokrej powodem parowania szyby jest duża wilgotność w autku są specjalne woreczki które kładziesz pod siedzeniem i wchłaniają wilgoć jak sobie przypomnę nazwę to napiszę ale generalnie tak jak napisałem masz za wilgotno w aucie
djandres pisze:kolego wez kup sobie płyn do mycia szyb umyj szybe i bedziesz mial ja sucha i czysta jak tylko puscisz troche powietrza
Może to i śmieszne,ale Kolega dobrze napisał,bo również brudna szyba od środka jest powodem szybkiego parowania,a takiego brudu zwyczajnie na szybie nie widać,proponuję ścierkę nasączyć lekko spirytusikiem i ogień
Efekt potrafi zaskoczyć
Pozdro!
można też spróbować ją odtłuścić benzyną ekstrakcjyjną albo dobrze wymyć zwykłym płynem do mycia szyb. podobno też jak się czystą szybę wysmaruje zwyczajnym przekrojonym jabłkiem, a pozniej suchą ściereczką wytrze, to poźniej będzie mniej parowała. Tego sposobu jeszcze nie sprawdziłem, ale slyszalem go juz od kilku osób
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Ja jak kiedyś bawiłem się w nurkowanie to aby szkła gogli mi nie parowały spluwałem na nie po czym płukałem. Pomagało. Tylko nie wiem czy da się to zastosować do autaKaZi_2005 pisze:można też spróbować ją odtłuścić benzyną ekstrakcjyjną albo dobrze wymyć zwykłym płynem do mycia szyb. podobno też jak się czystą szybę wysmaruje zwyczajnym przekrojonym jabłkiem, a pozniej suchą ściereczką wytrze, to poźniej będzie mniej parowała. Tego sposobu jeszcze nie sprawdziłem, ale slyszalem go juz od kilku osób
-
- Forum Audi 80
witam
szybe najpier umyłem odtłuściłem potem przejechałem jeszcze płynem do mycia szyb i nic. Zastanawiam się nad prowizorką nawiewu tylniej szyby . Chce przeciągnąc 2 rurki z kokpitu przedniego( Wywierce małe dziurki w plastiku a potem je zamontuje). Oczywiście tak zeby nawiew był dopiero w tedy jak włącze nawiew na szyby . Co otym myślicie
szybe najpier umyłem odtłuściłem potem przejechałem jeszcze płynem do mycia szyb i nic. Zastanawiam się nad prowizorką nawiewu tylniej szyby . Chce przeciągnąc 2 rurki z kokpitu przedniego( Wywierce małe dziurki w plastiku a potem je zamontuje). Oczywiście tak zeby nawiew był dopiero w tedy jak włącze nawiew na szyby . Co otym myślicie
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80