[80 B4 2.0 ABT] Brak podświetlenia dodatkowych zegarów "
-
- Forum Audi 80
[80 B4 2.0 ABT] Brak podświetlenia dodatkowych zegarów "
Witam serdecznie,posiadam Audi 80 (B4) w której mam zamontowane dodatkowe zegary ładowania,cisnienia i temp oleju.Niestety jakis czas temu wypaliły mi sie w nich zarówki i probowałem w rozny sposob sie do nich dostac niestety bezskutecznie.Czy moze ktos podpowiedziec jak to wymonotwac,wymienic zarowki od ktorej strony itp?
1, wyjmujesz zaslepke przed recznym i odkrecasz srobke
2, wyjmujesz popielniczke z tylu odkrecasz 2 srobki
3, zdejmujesz plastik ten wkolo recznego
4, odkrec galke zmiany biegow
5, zciag tunel srodkowy razem z mieszkiem przy galce zmiany biegow,razem z tym tunelem wyjda Ci zegarki, dostep po zaroweczek bedzie od tylu, przekrecasz oprawke w prawobadz w lewo i wyciagasz
Bardziej łopatologicznie nie potrafie tego wyjasnic
5, zciag tunel srodkowy razem z mieszkiem przy galce zmiany biegow,razem z tym tunelem wyjda Ci zegarki, dostep po zaroweczek bedzie od tylu, przekrecasz oprawke w prawobadz w lewo i wyciagasz
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
wsio <ok> tylko...Tyza_mse pisze:1, wyjmujesz zaslepke przed recznym i odkrecasz srobke
kiedyś też je wykręciłem i niepotrzebnie. wystarczy odkręcić nakrętkę na klucz 13tke i panel schodzi 8-)Tyza_mse pisze:2, wyjmujesz popielniczke z tylu odkrecasz 2 srobki
pzdr
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
odgrzewam temat..czy w coupe robi się tak samo?? Jeśli to ma jakieś znaczenie to mam wersje z klimatronikiem, wprawdzie zegar temp oleju świeci fajnie, jednak ciśnienia i ładowania dużo dużo słabiej i chciałbym pogrzebać póki mam trochę wolnego czasu
[ Dodano: 2009-12-08, 17:13 ]
nie czekając na odpowiedz rozebrałem zgodnie z instrukcja u góry, trzeba uważać żeby nie pourywać plastików, które są bardzo delikatne w dodatku osłabione niska temp za oknem. Jednak udało się, rozebranie zajęło 15min, jutro zakupie żarówki i złoże wszystko do kupy;)
[ Dodano: 2009-12-08, 17:13 ]
nie czekając na odpowiedz rozebrałem zgodnie z instrukcja u góry, trzeba uważać żeby nie pourywać plastików, które są bardzo delikatne w dodatku osłabione niska temp za oknem. Jednak udało się, rozebranie zajęło 15min, jutro zakupie żarówki i złoże wszystko do kupy;)
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
wystarczy poszukać
tu masz wszystko jasno opisane:
https://audi80.pl/b4-1z-rezanie-doda ... %BCnik%F3w
tu masz wszystko jasno opisane:
https://audi80.pl/b4-1z-rezanie-doda ... %BCnik%F3w