[B4] Wycieraczki czasowe
[B4] Wycieraczki czasowe
Audi 80 b4 1.6(ada) koledzy mam pytanko co moze byc przyczyna ze nie działa mi czasowy wyłacznik wycieraczek tylko tryby ciagłe.Prosze o pomoc i jakas podpowiedz, z gory dzieki
Ostatnio zmieniony 18 paź 2009, 16:24 przez poulek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Poczytaj tutaj: https://audi80.pl/b4-all-zawieszanie ... vt8918.htmkolczu pisze:u mnie to samo tez nie dziala czasowy wylacznik a jak do dolu przytrzymam to dzialaja ale jak pusze to nie wroca na swoje miejsce tylko zatrzymaj a sie posrodku...
Spróbuj po tym jak zatrzymają się wycieraczki w pół drogi popchnąć lekko włącznik wycieraczek od siebie, czasami to pomaga gdy uszkodzony jest włącznik.W związku z przedwczesnym zatrzymywaniem się wycieraczek możliwe są 3 problemowe sytuacje:
- przepalone styki w manetce,
- uszkodzony przekaźnik od wycieraczek,
- uszkodzone styki silniczka wycieraczek
Możliwe uszkodzenie modułu który odpowiada za pracę wycieraczek w jednym B4 którym jeździłem czasem tak działo się z przednimi wycieraczkami, pracowały do puki nie wyłączyło się zapłonu. Po jego ponownym włączeniu już nie pracowały.Jacek1254 pisze:Koledzy! Mam problem z wyłączaniem tylnej wycieraczki. Po wyłączeniu tylnej wycieraczki nie chce się wyłączyć, dopiero po wyłączeniu silnika i wyjęciu kluczyka ze stacyjki wyczeraczka tylna się wyłacza. Czy mógłby ktośmi pomóć?
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
A żeby zadziałała musisz mocno nacisnąć :?:Jacek1254 pisze:Koledzy! Mam problem z wyłączaniem tylnej wycieraczki. Po wyłączeniu tylnej wycieraczki nie chce się wyłączyć, dopiero po wyłączeniu silnika i wyjęciu kluczyka ze stacyjki wyczeraczka tylna się wyłacza. Czy mógłby ktośmi pomóć? Proszę o napisanie mi na gg 13324421
Ja tak miałem ale psiknąłem WD 40 w przełącznik wycieraczek-dziura przy manetce i działa jak należy <ok>
Witam. Koledzy mam następujący problem z wycieraczkami a mianowicie działają mi tylko 2 biegi wolny i szybki. Czasowe nie działają wcale a pojedyncze przetarcie tylko wtedy gdy manetkę przycisnę do dołu a w chwili jej puszczenia jednocześnie stają wycieraczki. Po użyciu spryskiwacza normalnie przecierają parę razy szybę i zatrzymują się w połowie. A wszystko zaczęło się od tego, że na czasówkach potrafiły nie raz a po 3 razy przeciągać a potem już się nie ruszyły dopiero jak wyłączyłem po ponownym włączeniu na czasowe zaczynały chodzić ale znowu po 2 lub 3 razy. Żebym nie musiał błądzić po swojej 80-tce pomóżcie proszę. Co może być przyczyną???????
- petel
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC
masz napisane wszystkoaldi pisze:Poczytaj tutaj: https://audi80.pl/b4-all-zawieszanie ... vt8918.htmkolczu pisze:u mnie to samo tez nie dziala czasowy wylacznik a jak do dolu przytrzymam to dzialaja ale jak pusze to nie wroca na swoje miejsce tylko zatrzymaj a sie posrodku...Spróbuj po tym jak zatrzymają się wycieraczki w pół drogi popchnąć lekko włącznik wycieraczek od siebie, czasami to pomaga gdy uszkodzony jest włącznik.W związku z przedwczesnym zatrzymywaniem się wycieraczek możliwe są 3 problemowe sytuacje:
- przepalone styki w manetce,
- uszkodzony przekaźnik od wycieraczek,
- uszkodzone styki silniczka wycieraczekMożliwe uszkodzenie modułu który odpowiada za pracę wycieraczek w jednym B4 którym jeździłem czasem tak działo się z przednimi wycieraczkami, pracowały do puki nie wyłączyło się zapłonu. Po jego ponownym włączeniu już nie pracowały.Jacek1254 pisze:Koledzy! Mam problem z wyłączaniem tylnej wycieraczki. Po wyłączeniu tylnej wycieraczki nie chce się wyłączyć, dopiero po wyłączeniu silnika i wyjęciu kluczyka ze stacyjki wyczeraczka tylna się wyłacza. Czy mógłby ktośmi pomóć?
Witam,
Taki problem występuje jak się przekaźnik w skrzynce zawiesza/psuje czy jak kto woli. Po jego wymianie problem znika. Miałem tego typu awarie i zawsze taka była przyczyna.
Na fotce to ten pod numerem 9 ,-a jego numer to chyba dwieście ileś tam,-ale nie pamiętam i nie jestem pewny tego numeru na nim-moze niech ktoś mnie poprawi,-albo sprawdź sam-bo to ten co na załączniku pod "9"-tką.
Pozdrawiam.
Taki problem występuje jak się przekaźnik w skrzynce zawiesza/psuje czy jak kto woli. Po jego wymianie problem znika. Miałem tego typu awarie i zawsze taka była przyczyna.
Na fotce to ten pod numerem 9 ,-a jego numer to chyba dwieście ileś tam,-ale nie pamiętam i nie jestem pewny tego numeru na nim-moze niech ktoś mnie poprawi,-albo sprawdź sam-bo to ten co na załączniku pod "9"-tką.
Pozdrawiam.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
hubertm, on tak działa że możesz sobie czas ustawiać <ok>
<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/OKhlcYdewQ8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/OKhlcYdewQ8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>