[80 all] podgrzewane dysze spryskiwaczy
[80 all] podgrzewane dysze spryskiwaczy
Witam!
Po ostatniej przygodzie ( łoś przyjęty na przód), udało mi się zakupić maskę, wraz z lampką i grzanymi dyszami spryskiwaczy. Chciałbym to jakoś racjonalnie podłączyć. Macie może jakieś pomysły? Jak wyglądało to w oryginale? Auto to audi 80 b3
Po ostatniej przygodzie ( łoś przyjęty na przód), udało mi się zakupić maskę, wraz z lampką i grzanymi dyszami spryskiwaczy. Chciałbym to jakoś racjonalnie podłączyć. Macie może jakieś pomysły? Jak wyglądało to w oryginale? Auto to audi 80 b3
Z tego co sobie przypominam to przy kompletnej instalacji podgrzewanych sprysków wystarczy zamienić wiązkę zasilającą silnik wycieraczek (wypinasz wtykę od silnika i ze skrzynki bezpieczników podpinasz nową w te same miejsca i po problemie). Natomiast jeżeli masz poucinane przewody to podpinasz się pod piny w kostkach (mają oznaczenia) do skrzynki bezpieczników dojście jest po odkręceniu półki pod kierownicą, a do silniczka na podszybiu.
-
- Forum Audi 80
- Audi Sport
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Przy oryginalnej instalacji tylko przy włączonym zapłonie.doktur_mastach pisze:to dysze grzeja caly czas ?
doktur_mastach pisze:obilo mi sie o uszy ze dysze podpiete sa pod grzanie tylniej szyby i lusterek.
Wszelkie inne możliwości działania nie występują oryginalnie.Audi Sport pisze:Dysze podgrzewają się tylko przy włączeniu spryskiwaczy. Idzie od bezpieczników impuls i spryskiwacze się włączają razem z grzaniem.
- siwusek216
- Forum Audi 80
- enzoo
- Audi 80 Klub
- Imię: Mirosław
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
u mnie do zimy jeszcze dużo czasu trzeba wyczerpać płyn letni, a w zimie jak pryskałem z zamarznietych dysz to po drugim psiknięciu na mrozie pryskały na szybe więc troche daje to. a wreście jak myślicie jest to fabrycznie czy ktoś coś takiego w niemczech sobie zamontował?pandamix pisze:niby rozumie fajny bajer ale od czego mamy płyn zimowy do sprysków?tak czy siak trzeba go lać bo nam letni płyn zbiorniczek rozwali w zimie