[80 B3 all] mokro w bagażniku
[80 B3 all] mokro w bagażniku
Witam wszystkich i proszę o pomoc,a mianowicie chodzi o to ze mokro w bagażniku :-| i nie mogłem znaleźć dostaje się woda a mianowicie spływa ona takimi rynienkami które są po bokach u góry w bagażniku. Może wie ktoś z którą częścią karoserii są one połączone?może miał już ktoś coś podobnego?. Dodam Ze szybą napewno nie przedostaje się woda ponieważ szyba była wycinana i na nowo wklejana. na zdjęciu zaznaczona jest ta rynienka.
https://audi80.pl/80-b3-18-pm-woda-w ... aga%BFniku
Poszukaj tutaj informacji, może coś znajdziesz albo w tamtym temacie się spytaj.
Poszukaj tutaj informacji, może coś znajdziesz albo w tamtym temacie się spytaj.
- percevalle
- Audi 80 Klub
Ta rynienka jest połączona z zewnątrz z zaślepkami na spojeniu tylnego slupka z nadkolem. To miejsce jest także moim utrapieniem, woda dostaje sie do srodka wlasnie pod tą zaslepką, splywa po rynience i kapie. Proponuje zebys delikatni podwazyl i zdjął tą zaslepke, sprawdzil jej zaczepy, uszczelnil klejem do szyb. Tylko nie silikonuj bo to zle rowiazanie. Od srodka natomiast za cholere nie ma dobrego dostepu. Moze ktos jeszcze ma jakis patent na to feralne miejsce?
PS. pozdrawiam kolege z Zamoscia !
PS. pozdrawiam kolege z Zamoscia !
Marcin_89 pisze:Poszukaj tutaj informacji, może coś znajdziesz albo w tamtym temacie się spytaj.
Marcin_89 pisze:
Dzięki Marcin_89, za link,troszeczkę sie dowiedziałem acz kolwiek już jakiś czas temu odpinałem te zaślepki ze słupków i sylikonowałem te łączenia,nie wiedząc do dzisiaj że to jest łączenie z tymi rynienkami ale nadal bajorko w bagażniku
A i kolegapercevalle, też z Zamościa ma ten sam problem i czytając temat niejeden posiadacz Audi... cóż jeszcze raz spróbuję to zerwać i ponownie zakleić czymś.
percevalle, myślałem też nad taką koncepcją że to może też przez te boczne szyby trójkątne jakoś leci bo są chyba połączone ze słupkiem i napewno zobacze i ten ślad :->
Również pozdrawiam kolegę z żamościa