[B4 2.0 ABT] problem z włączaniem biegów
[B4 2.0 ABT] problem z włączaniem biegów
samochód ma przebieg 110 tys km (raczej prawdziwy sądząc po stanie wielu elementów), czasami - zwłaszcza rano po dłuższym postoju - pojawia się problem z wrzuceniem jakiegokolwiek biegu, lepiej ale nie do końca jest po kilkukrotnym wciśnięciu pedału sprzegła, wymieniłem już olej w skrzyni biegów i profilaktycznie odpowietrzyłem układ wysprzeglika, pomogło na chwilkę i dalej jest bez zmian, czy macie pomysł jak zdiagnozować czy to pompka czy wysprzeglik ? (spuszczony olej był ok bez wyraźnych zanieczyszczeń i opiłków)
- Hołowczyc20
- Audi 80 Klub
pompka sprzęgła ,a szarpanie?
Grzesiek , a szarpanie przy ruszaniu lub też na szybko wysprzęglonym biegu to też może być winą pompki? jak biegi zmieniam powoli i puszczam powoli sprzęgło to jest ok. Ale jak normalnie i na wyższych obrotach zmieniam bieg to trzęsie autem po puszczeniu sprzęgła,to raczej już sprzęgło siada?najmniej awaryjne to bym powiedział ze są skrzynie od volkswagena bo te od audi to na okrągło coś a to luz na mechaniżmie lub sprzęgło itd
skifa
słuchaj jak mi szarpało, szczególnie jak wrzucałem 1 - y bieg ( po dłuższej jeździe ) to skończyło sie wymiana sprzęgła ( a masz to na zimnym silniku czy tak jak pisałem po dłuższej rasie???
bo u mnie jak jeździłem góra 50 km w obie strony to nic nie wskazywało na wymianę sprzęgła )
ps. moze tez byc walnieta lewa poducha...
<cut>
nie musisz pisać dwa razy tego samego tekstu w jednym poście :mrgreen:
słuchaj jak mi szarpało, szczególnie jak wrzucałem 1 - y bieg ( po dłuższej jeździe ) to skończyło sie wymiana sprzęgła ( a masz to na zimnym silniku czy tak jak pisałem po dłuższej rasie???
bo u mnie jak jeździłem góra 50 km w obie strony to nic nie wskazywało na wymianę sprzęgła )
ps. moze tez byc walnieta lewa poducha...
<cut>
nie musisz pisać dwa razy tego samego tekstu w jednym poście :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 04 lis 2009, 11:38 przez mih, łącznie zmieniany 1 raz.