[80 B3]Stukot w prawym kole
- seriouskubus
- Forum Audi 80
[80 B3]Stukot w prawym kole
Witam panów. W moim kochanym Audi słychać głośny stukot w prawym przednim kole podczas dużego przeciążenia układu napędowego. Np. jak ostro przycisnę na 1, 2 albo przy obróceniu kół przy ruszaniu na dowolnej nawierzchni. Kierunek i kąt skręcenia kół nie ma znaczenia. Nie byłem u mechanika jeszcze bo nie miałem czasu, ciekawi mnie czy to coś groźnego, może sam mógłbym usunąć awarię, a jeśli nie to ile mnie taka przyjemność naprawy będzie kosztowała. Z góry dzięki za odpowiedzi.
Ostatnio zmieniony 16 maja 2007, 16:48 przez seriouskubus, łącznie zmieniany 1 raz.
No to chyba przegub zewnętrzny padnięty jest...i kończy swój żywot..
viewtopic.php?t=3681&highlight=przegub
Polski Klub Audi 80 :: Zobacz temat - [80 B4 2.0 ABT] przegub nietypowy !!
Pozdr. Adam,.
viewtopic.php?t=3681&highlight=przegub
Polski Klub Audi 80 :: Zobacz temat - [80 B4 2.0 ABT] przegub nietypowy !!
Pozdr. Adam,.
- seriouskubus
- Forum Audi 80
dzięki chłopaki
[ Dodano: 2007-05-17, 09:50 ]
Byłbym jeszcze wdzięczny gdyby ktoś mi udzielił informacji na temat kosztu takiej naprawy i oczywiście kosztu samego przegubu
[ Dodano: 2007-05-24, 21:06 ]
Bylem u mechanika, okazalo sie ze to nie zaden przegub, byla skrzywiona jakas tam tulejka bo uderzylem w korzen na drodze. Mechanik od razu stwierdzil ze to nie przegub bo przegub dziala tylko na skrecie. Takze opinie "ekspertow" na tym forum jedynie mnie zmylily. Pozdrawiam
[ Dodano: 2007-05-17, 09:50 ]
Byłbym jeszcze wdzięczny gdyby ktoś mi udzielił informacji na temat kosztu takiej naprawy i oczywiście kosztu samego przegubu
[ Dodano: 2007-05-24, 21:06 ]
Bylem u mechanika, okazalo sie ze to nie zaden przegub, byla skrzywiona jakas tam tulejka bo uderzylem w korzen na drodze. Mechanik od razu stwierdzil ze to nie przegub bo przegub dziala tylko na skrecie. Takze opinie "ekspertow" na tym forum jedynie mnie zmylily. Pozdrawiam