[B4 ABT 2.0] Zmieniające się obroty na PB.
[B4 ABT 2.0] Zmieniające się obroty na PB.
Witam dużo czytałem postów na ten temat ale nie znalazłem mojego przypadku. Mam swoje audi zagazowane, instalacja jest w miarę nowa bo max 1500km. Na gazie fura igła wszystko ok. Problemy zaczynają sie na benzynie. Kiedyś wszytko było ok i nikt przy niej nie grzebał jeśli chodzi o benzynę. Mam objaw zmieniających sie obrotów cyklicznie że tak to nazwę. Wolne obroty są ok wszytko gra, ale załóżmy że wciskam pedał gazu na np. 3000 obrotów i trzymając w tym samym położeniu obroty rosną sa na jakimś poziomie i po chwili spadają i sa na jakimś poziomie, taka huśtawka. Jadąc samochodem jest ta sama sytuacja samochód przyspiesza i po chwili lekko zwalnia i znów przyspiesza. Nie sa to jakieś ogromne różniece ale jest to odczuwalne. Proszę o pomoc, czy miał ktoś taki przypadek. Znajomy mechanik powiedział że to może być od jazdy na gazie który może być zle ustawiony i rozstroiły się mapy wtrysku że tak to nazwę. Kazał pośmigać na benzynce. P.S. Jazda na niej nic nie zmieniła
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
No odłączyłem akumulator i potem go rozgrzałem od zeraz do o kilku wentylatorków i jeżdże na benzynce ale to samo
Zobaczymy pośmigam na benzynce jeszcze i zmienie ten filterek i ustawie gaz
[ Dodano: 2009-10-25, 22:09 ]
A co ciekawsze jak silnik zimny i jeszcze na ssaniu to ten efekt nie występuje
[ Dodano: 2009-11-03, 12:35 ]
Witam ponownie gaz wyregulowany filtr zmieniony zrobiona adaptacja przejechane na benzynce za 300 złociszy i dalej to samo. Nic nie pomogło może ma ktoś podobne przypadki jak powyżej to prosze o radę.
Zobaczymy pośmigam na benzynce jeszcze i zmienie ten filterek i ustawie gaz
[ Dodano: 2009-10-25, 22:09 ]
A co ciekawsze jak silnik zimny i jeszcze na ssaniu to ten efekt nie występuje
[ Dodano: 2009-11-03, 12:35 ]
Witam ponownie gaz wyregulowany filtr zmieniony zrobiona adaptacja przejechane na benzynce za 300 złociszy i dalej to samo. Nic nie pomogło może ma ktoś podobne przypadki jak powyżej to prosze o radę.