Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1,9 TDI 93]Brak świateł postoj., poswietlenia zeg. etc.

ODPOWIEDZ
denis44
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 1,9 TDI 93]Brak świateł postoj., poswietlenia zeg. etc.

Post autor: denis44 » 15 paź 2009, 21:03

Panowie dziś gdy odpaliłem samochód nie załączyło się podświetlenie zegarów jak i pokręteł od nawiewu, nie świecą też światła postojowe (przód tył), przeciwmgielne, podświetlenie schowka.
Działają światła mijania, długie, światła stopu, cofania, lampka poświetlenia kabiny, migacze. Działają też kontrolki na desce rozdzielczej.
Bezpieczniki w skrzynce wszystkie ok.
Auto odebrałem od mechanika który zajmował się silnikiem, potem go mył czy myślicie że to może mieć związek. Od niego zrobiłem 50 km i wszystko działało potem auto postało 1h i już nie świeci to o czym pisałem.
Podejrzewam przełącznik od świateł przy kierownicy jak macie inne sugestie to śmiało:)

A jakby ktoś wiedział jakie styki w tym przełączniku sterują postojówkami byłbym wdzięczny:) Z tego co wiem od tego wszystkiego co pisałem nie ma jednego bezpiecznika tylko kilka więc to chyba potwierdza że nie w bezpieczniku leży problem....

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 16 paź 2009, 15:26

Jeśli chcesz wykluczyć że wysiadł włącznik świateł odkręć górną część obudowy kierownicy, zdejmij kostkę z lewej strony w przełączników zespolonych. I podaj plus na kable: zielono-czarny i zielono-czerwony - są to światła pozycyjne lewa i prawa strona, szary kabel to podświetlanie tablicy rejestracyjnej i chyba też liczników. Plus możesz wziąć z któregoś z grubych czerwonych kabli na których pojawia się on po włączeniu zapłonu.

dzwiedz1989
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: dzwiedz1989 » 17 paź 2009, 18:31

mialem ten sam problem tylko że brakowało mi świateł mijania i byla to wina przełącznika było tam mnostwo kurzu i nie łączyło. spróbuj rozebrać i wyczścic tylko ja ten od zmiany światel robiłem a ten od włączania był ok i uważaj na te drobne elementy

denis44
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: denis44 » 18 paź 2009, 20:24

nom przełącznik padł, póki co zrobiłem sobie obejście ale będę musiał poszukać coś na podmianę...
Czy poduszkę ściąga się w jakiś specjalny sposób czy wystarczy pociągnąć klakson jak w modelach bez poduszki?

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 20 paź 2009, 00:12

denis44 pisze:Czy poduszkę ściąga się w jakiś specjalny sposób czy wystarczy pociągnąć klakson jak w modelach bez poduszki?
Prawdopodobnie jest przykręcone po bokach dwoma śrubkami na Torxa. Dziurki na śrubokręt są po obu stronach kierownicy od strony deski rozdzielczej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl