Panowie dziś gdy odpaliłem samochód nie załączyło się podświetlenie zegarów jak i pokręteł od nawiewu, nie świecą też światła postojowe (przód tył), przeciwmgielne, podświetlenie schowka.
Działają światła mijania, długie, światła stopu, cofania, lampka poświetlenia kabiny, migacze. Działają też kontrolki na desce rozdzielczej.
Bezpieczniki w skrzynce wszystkie ok.
Auto odebrałem od mechanika który zajmował się silnikiem, potem go mył czy myślicie że to może mieć związek. Od niego zrobiłem 50 km i wszystko działało potem auto postało 1h i już nie świeci to o czym pisałem.
Podejrzewam przełącznik od świateł przy kierownicy jak macie inne sugestie to śmiało:)
A jakby ktoś wiedział jakie styki w tym przełączniku sterują postojówkami byłbym wdzięczny:) Z tego co wiem od tego wszystkiego co pisałem nie ma jednego bezpiecznika tylko kilka więc to chyba potwierdza że nie w bezpieczniku leży problem....
[B4 1,9 TDI 93]Brak świateł postoj., poswietlenia zeg. etc.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Jeśli chcesz wykluczyć że wysiadł włącznik świateł odkręć górną część obudowy kierownicy, zdejmij kostkę z lewej strony w przełączników zespolonych. I podaj plus na kable: zielono-czarny i zielono-czerwony - są to światła pozycyjne lewa i prawa strona, szary kabel to podświetlanie tablicy rejestracyjnej i chyba też liczników. Plus możesz wziąć z któregoś z grubych czerwonych kabli na których pojawia się on po włączeniu zapłonu.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH