[b4] Wymiana płynu w spryskiwaczach
[b4] Wymiana płynu w spryskiwaczach
Kto mi powie jak najszybciej w Audi B4 wymienić płyn w zbiorniczku do spryskiwaczy ? <osohozi>
Na przyszłość stosuj tagi.
Na przyszłość stosuj tagi.
Ostatnio zmieniony 26 cze 2010, 14:15 przez sargi35, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak jak pisza koledzy masz dwa wyjscia:
- wypsikac go do zera, zalac nowy i popsikac przez chwile niech nowy dobrze sie rozprowadzi
- wsadzic wezyk i zassac wlac nowy i po problemie bo sciagnie nadkola tylko poto zeby oproznic zbiornik wedlug mnie mija sie z celem.
Jak juz podejmiesz stosowne kroki odezwij sie i napisz co zrobiles <ok>
- wypsikac go do zera, zalac nowy i popsikac przez chwile niech nowy dobrze sie rozprowadzi
- wsadzic wezyk i zassac wlac nowy i po problemie bo sciagnie nadkola tylko poto zeby oproznic zbiornik wedlug mnie mija sie z celem.
Jak juz podejmiesz stosowne kroki odezwij sie i napisz co zrobiles <ok>
-
- Forum Audi 80
- Imię: Zbyszek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK
dokładnie tak zrobiłem jak napisałeś kolego i wszystko bez problemu poszło, nadkola nie chciało mi się demontować zresztą po co sobie życie utrudniać. PozdrawiamSIDNEY85 pisze: wsadzic wezyk i zassac wlac nowy i po problemie bo sciagnie nadkola tylko poto zeby oproznic zbiornik wedlug mnie mija sie z celem.
Witam,
na spuszczenie płynu jest prosta rada. Wystarczy ściągnać wężyk z pierwszego spryskiwacza (od strony kierowcy) i nakierować do baniaka/słoika/co tam macie. Przymknąć maskę i podnieść wycieraczki.
Wtedy okazuje się, że pompa płynu jest całkiem wydajna:)
Zalewamy zimowym a letni mamy w baniaczku na przyszły sezon (inna sprawa, że 1l letniego kosztuje ok. 1 zł). Wężyk z powrotem na miejsce.
Oczywiście to wszystko przy temperaturze powyzej zera.
M
na spuszczenie płynu jest prosta rada. Wystarczy ściągnać wężyk z pierwszego spryskiwacza (od strony kierowcy) i nakierować do baniaka/słoika/co tam macie. Przymknąć maskę i podnieść wycieraczki.
Wtedy okazuje się, że pompa płynu jest całkiem wydajna:)
Zalewamy zimowym a letni mamy w baniaczku na przyszły sezon (inna sprawa, że 1l letniego kosztuje ok. 1 zł). Wężyk z powrotem na miejsce.
Oczywiście to wszystko przy temperaturze powyzej zera.
M