Witam, od momentu zakupu nie działa mi ogrzeanie tylnej szyby, napiecie dochodzi do szyby (jest okolo 11,5V), ale niestety prad przeplywajacy to tylko 30mA (chyba powinno byc ze 20 razy wiecej). Czyzby wysypaly sie wszystkie paski grzejne na szybie? Mial juz ktos taki przypadek.
Pozdrawiam Jarek
[80 B3] nie działa ogrzewanie tylnej szyby
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Jarekwolin pisze:Tak mysle ze musi cos byc z ta szyba, ale jak to obadac, te sciezki sa czyms pokryte bo jak przykladam sondy miernika to na zadnej z nich nie ma napiecia, ani nie maja rezystancji.
Tak są pokryte bo być muszą.
Są takie warsztaty co naprawiają te grzałki ale nie jest to tani biznes.
Można też kupić takie cudo do naprawy w postaci czegoś w rodzaju lakieru ale nie masz jak znaleźć przerwy.
Może tam jest słaby styk i dlatego tak się dzieje, przeczyść te styki papierem ściernym i znowu zmierz, powinno coś się zmienić.Jarekwolin pisze:No wlasnie sprawdzalem na samej szybie, ale heh jakos dziwnie to wychodzi bo raz jest 150ohm, raz 300 raz 1,5k.
Witam, podłącze się pod temat.
Mianowicie mam podobny problem, ogrzewanie szyby zeszłej zimy działało poprawnie wszystko elegancko lecz niestety kilka dni temu miałem lekki szron na szybie włączyłem ogrzewanie wszystko świeci bezpiecznik ok a szyba nie grzeje.
Dzisiaj rozebrałem słupki tylne aby dostać się do kabli i po sprawdzeniu miernikiem okazało się że prąd dochodzi do szyby i przez nią również idzie.
Macie jakieś pomysły co to może być ?
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Mianowicie mam podobny problem, ogrzewanie szyby zeszłej zimy działało poprawnie wszystko elegancko lecz niestety kilka dni temu miałem lekki szron na szybie włączyłem ogrzewanie wszystko świeci bezpiecznik ok a szyba nie grzeje.
Dzisiaj rozebrałem słupki tylne aby dostać się do kabli i po sprawdzeniu miernikiem okazało się że prąd dochodzi do szyby i przez nią również idzie.
Macie jakieś pomysły co to może być ?
Z góry dziękuję i pozdrawiam.