problem jest tego typu ze nawet w niewielkich koleinach nie moge utrzymac prostego toru jazdy auto myszkuje to delikatnie w lewo to w prawo jazda jest naprawde męcząca,w deszczu jest jeszcze gorzej mam wrażenie jak by koła same sobie skręcały, luzów nie ma zadnych,geometria ok,zawiecha ok kierownica obraca sie tak lekko ze wystarczy musniecie i juz koła skrecają,opony 205/60R15 ale na zimówkach jest to samo 185/65R15
prosze o jakies wskazówki spróbuje wszystkiego <osohozi>
[B4 ABK] jazda w koleinach
[B4 ABK] jazda w koleinach
Ostatnio zmieniony 22 paź 2009, 12:34 przez romeo, łącznie zmieniany 1 raz.
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
Czy opony zużywają się rówmnomiernie?
Czy dodawanie odpuszczanie gazu ma wpływ na kierunek ściągania?
Czy dostałeś wydruki przed i po wykonaniu geometrii?
Niestety połowa wykonanych geometrii w tym kraju jest kompletną poraszką.
Na 205 rozumiem jeszcze ale 185 nie powinno ciągać auta po drodze.
P.S.Jazda w koleinach a nie po koleinach
Czy dodawanie odpuszczanie gazu ma wpływ na kierunek ściągania?
Czy dostałeś wydruki przed i po wykonaniu geometrii?
Niestety połowa wykonanych geometrii w tym kraju jest kompletną poraszką.
Na 205 rozumiem jeszcze ale 185 nie powinno ciągać auta po drodze.
P.S.Jazda w koleinach a nie po koleinach
takluk_OP_Q89 pisze:Czy opony zużywają się rówmnomiernie?
musze to dokładnie sprawdzicluk_OP_Q89 pisze:Czy dodawanie odpuszczanie gazu ma wpływ na kierunek ściągania?
niestety nie powiedzieli ze wszystko wporzoądku cos tam poustawiali....luk_OP_Q89 pisze:Czy dostałeś wydruki przed i po wykonaniu geometrii?
Zgadzam się z tym co koledzy napisali...a mechanik mechanikowi nierówny.
Zazwyczaj główne powody takich dolegliwości to luz w zawieszeniu (końcówki ,sworzeń kulisty,tulejki na wahaczu a nawet poduszka nad McPersonem) i zła geometria a za tym idzie nierówne ścieranie opon i problem się potęguje.
Sprawdz auto na innej stacji
Zazwyczaj główne powody takich dolegliwości to luz w zawieszeniu (końcówki ,sworzeń kulisty,tulejki na wahaczu a nawet poduszka nad McPersonem) i zła geometria a za tym idzie nierówne ścieranie opon i problem się potęguje.
Sprawdz auto na innej stacji
Na 100% jest coś nie tak, ja mam 17-tki 225/45 i mnie na koleinach też auto fruwa ale nie tak jak opisałeś na sobie, a 205 to nie jest aż taka szeroka opona a zimówki to już w ogóle Wydruku z geometri żadaj zawsze, bo to jet dowód że co kolwiek ustawiali i w większości przypadków robią to byle jak :roll:
wymieniałem jakies 4 miechy temu na febi takze koncówki moog ,sworzen NK :oops: wiem badziew ale były tylko te.IC69 pisze:Kiedy wymieniałeś tuleje wahaczy?
w McPersonie nic nie sprawdzałem ale nie wiem zabardzo jakWoyto pisze:a nawet poduszka nad McPersonem
niedługo jade na przęgląd wiec przycisne mechanika by wszystko dokładnie zbadał co prócz sprawdzeniu na szarpakach nalezało by jeszcze sprawdzic?