[B3 2.0E 3A] Automat po wymianie nie rusza.
[80 B3 1.8] Problem z Automatem
Witam Mam problem z automatem. Czasem niechce wskoczyć D to znaczy wstawiam a D ale w czasie jazdy nie zmienia biegów tak jakby wskakiwało 2 ! Po przjechaniu ok 500 metrów musze się zatrzymać i jeszcze raz wrzucać D i wtedy już wszystko OK! Zauwarzyłem że dzieje się tak najczęściej rano albo jak troche postoji. Co może być przyczyną z góry dziękuje za odpowiedzi.
Ps jestem nowym użytkownikiem forum jak i Audi więc witam wszystkich
Ps jestem nowym użytkownikiem forum jak i Audi więc witam wszystkich
Ostatnio zmieniony 09 maja 2007, 12:11 przez Andrew_85, łącznie zmieniany 1 raz.
automat...
A jak długo jesteś użytkownikiem tej skrzyni, czy poziom oleju jes ok, kiedy ostatnio zmieniany był olej i filtr w skrzyni, od jakiego czasu jeżdzisz z tą usterką, jaki masz model skrzyni( 089 :?: )...
Pozd. Adam.
Pozd. Adam.
skrzynia automat....
Model/typ skrzyni jest wybity na górnej krawedzi kołnierza, w miejscu mocowania do silnika... A ilu biegowa jest to skrzynia :?: Mała/statyczna wymiana oleju: 3 litry oleju ATF ( np. Mobil ATF 220 Premium), duża/dynamiczna wymiana 6 litrów oleju; nowa uszczelka pod miskę olejowa i ewentualnie nowy filtr oleju ( stary mozna przemyc w benz. ekstr. )
Pozdr. Adam.
Pozdr. Adam.
Witam. Jezeli skrzynka jest 3-biegowa to dexron II. Hipol ATF II jest tak samo odpowiedni jak wspomniany wyzej Mobil, tyle,ze o polowe tanszy. Filtr to ok 30pln, a najdrozsza jest uszczelka, ok100pln.Choc uszczelke czasami mozna zalozyc jeszcze raz( moze byc dobrze,a moze sie lac). No i robota. Gdzies wczesniej pisalem jak zmienic olej w takiej skrzynce.
Ale to dotyczy 3-biegowej.
Ale to dotyczy 3-biegowej.
Ostatnio zmieniony 16 maja 2007, 12:54 przez lukkrak25, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi 80
[B3 2.0E 3A] Automat po wymianie nie rusza.
Witam!
Chciałem zapytać o wasze opinie co może być nie tak, wymieniałem u mechanika automatyczną skrzynię biegów (KAU), bo w stara całkiem się rozsypała. Wszystko założone, czyta skrzynię chyba bo na pozycji Parking (P) blokuje się i nie da się go przepchnąć, ale na każdym innym biegu nie chce ani drgnąć. Co może być tego przyczyną?
Z góry dzięki za pomoc!!
Chciałem zapytać o wasze opinie co może być nie tak, wymieniałem u mechanika automatyczną skrzynię biegów (KAU), bo w stara całkiem się rozsypała. Wszystko założone, czyta skrzynię chyba bo na pozycji Parking (P) blokuje się i nie da się go przepchnąć, ale na każdym innym biegu nie chce ani drgnąć. Co może być tego przyczyną?
Z góry dzięki za pomoc!!
- karolas123
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- karolas123
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Dobra, zdecydowałem się i dzisiaj odstawiłem moją Audi do mechanika, z tym że innego niż wcześniej, który kiedy zadawałem mu konkretne pytania po prostu się na mnie wkurzał że go gówniarz będzie pouczał:/ Jestem dobrej myśli, najpierw sprawdzą czy wszystko jest dobrze podłączone, styki czyste, dobry poziom oleju i czujnik ciśnienia, a wtedy ewentualnie wymienią sprzęgło hydrokinetyczne z mojej starej skrzyni.
Kolego zważaj proszę na to co wypisujesz.
[ Dodano: 2010-07-18, 23:33 ]
Jednak zakupiona skrzynia okazała się być uszkodzona, ale cóż, takie szczęście. Jestem zdecydowany na przekładkę na manuala, ale jakie części będą mi potrzebne? Wie ktoś może gdzie mógłbym znaleźć skrzynię z osprzętem do B3 2.0E silnik 3 A?
Kolego zważaj proszę na to co wypisujesz.
[ Dodano: 2010-07-18, 23:33 ]
Jednak zakupiona skrzynia okazała się być uszkodzona, ale cóż, takie szczęście. Jestem zdecydowany na przekładkę na manuala, ale jakie części będą mi potrzebne? Wie ktoś może gdzie mógłbym znaleźć skrzynię z osprzętem do B3 2.0E silnik 3 A?
Ostatnio zmieniony 09 lip 2010, 16:50 przez johnythierry, łącznie zmieniany 1 raz.