Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4, 2.0 16V ACE] Odpalam gaśnie, odpalam gada ; >

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
goskes

[B4, 2.0 16V ACE] Odpalam gaśnie, odpalam gada ; >

Post autor: goskes » 22 paź 2009, 16:58

Witam!
Mam następujący problem... dzieje się u mnie dziwna rzecz i w sumie nie wiem czy powinno to być w tym dziale czy w elektryce. Chodzi o to, że po zapaleniu silnika on gaśnie po kilku sek. i dopiero za drugim razem gdy go się odpali to chodzi normalnie. Z czym to może być związane? Większość ludzi z którymi do tej pory rozmawiałem twierdzi że to błąd immo... Spotkało kogoś coś podobnego? Poradzimy coś, żeby dobrze banglało ?

Aha i mam jeszcze coś takiego, że czasami przy ruszaniu z jedynki słychać dziwny dźwięk... jakby szarpnięcie, na innych biegach już OK.

Jakieś rady ?

Awatar użytkownika
jagna
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jagna » 22 paź 2009, 19:01

jedną z częstych przyczyn takiego zachowania, jest awaria przepływki

goskes

Post autor: goskes » 22 paź 2009, 19:10

Ale czy w przypadku usterki przepływomierza nie byłoby to jakoś bardziej losowe? Bo u mnie za każdym razem dopiero przy drugim odpaleniu nie gaśnie ... no i później praca jest normalna...

Nikt się z czymś takim nie spotkał ??

[ Dodano: 2009-10-23, 22:51 ]
jagna pisze:jedną z częstych przyczyn takiego zachowania, jest awaria przepływki
Czy jeżeli to przepływka to da się ją zregenerować czy trzeba wymienić ?

[ Dodano: 2009-10-27, 19:30 ]
nikt? nic?

irena596
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: irena596 » 15 gru 2009, 18:44

[quote="goskes"]Ale czy w przypadku usterki przepływomierza nie byłoby to jakoś bardziej losowe? Bo u mnie za każdym razem dopiero przy drugim odpaleniu nie gaśnie ... no i później praca jest normalna...

Nikt się z czymś takim nie spotkał ??

Dopiero znalazłam te temat. Mam taki sam problem ze swoim silnikiem,ajeszcze dodatkowo,jakby było mało, to mój zapala dopiero po którymś tam razie kręcenia rozrusznikiem.Jak jast zimny to czasem wogóle nie zapali.Pytałam już na tym forum,ale nikt nie dal mi odpowiedzi.Prawdopodobnie to jest zużyty przepływomierz. <buu>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl