Witam. Mam pewien problem, który spróbuję jakoś wytłumaczyć.
A więc... posiadam głośniki marki JVC. Dokładnie JVC CS-V6934, są to głośniki o wymiarach 6x9.
Na czym polega problem... w zaznaczonym czerwona kreską miejscu na styku tej niebieskiej membrany z tą czarną zaczyna pojawiać się mała szczelina, klej po prostu zaczyna puszczać. Przy głośniejszym słuchaniu muzyki i większym basie zaczyna być to odczuwalne dla ucha.. lekkie harczenie, dziwny stukot lub coś w tym stylu. Pytanie brzmi... jak i czym można to uszczelnić? Jak to poprawić? Da się w ogóle coś z tym zrobić?
Proszę o w miare szybką i dokładna odpowiedź...pomoc. Z góry dziękuję. Pozdrawiam mustaff.
Glosniki - naprawa
Glosniki - naprawa
Ostatnio zmieniony 30 gru 2011, 17:15 przez mustaff, łącznie zmieniany 1 raz.
Oofol, użyłem kleju BUTAPREN-A. Coś tam niby skleiło jednak pojawił się problem...odłożyłem głośniki do wyschnięcia, po wyschnięciu od spodu na łączeniu membrany z zawieszeniem, tam gdzie nachodzi pasek zawieszenia na membranę ta guma zamiast skleić się z membrana i przywrzeć do niej to odkształciła się lekko w drugą stronę. Niby nic nie jest wyżarte, ale zamiast skleić to odkształciła się... Jakiś składnik, który znajduje sie w kleju chyba nie podpasował...
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Sylikon ci tego nie sklei...mlody1206 pisze:I dlatego właśnie polecałem klej sylikonowy. Odkształciła Ci się guma, gdyż klej był zbyt "żrący" - to moje zdanie.
Kleiłem już zawieszenia butaprenem i nie było problemu. Jednak jak przykleisz to powinieneś przez dłuższą chwilę ściskać obydwa elementy a Ty pewnie odłożyłeś głośnik na bok..
Spróbuj oczyścić i powtórzyć.