[80 B4 2.0 ABT] centralny sam zamyka
- zapomnialem
- Forum Audi 80
[80 B4 2.0 ABT] centralny sam zamyka
witam kolegów fachowców. Od paru dni (zrobiło sie chłodniej i mokro) centralny cos mi swiruje. Otwieram drzwi, przekrecam kluczyk (zapłon) - wszystko ok, zapalam silnik - zamyka mi wszystkie drzwi. nie mam pojęcia o co chodzi - dzieje sie tak jesienią i zimą. dodam, ze w tamtym roku tez tak mialem ale na wiosne sie uspokoiło. Nie wiem czy to jakies zwarcie i czy wiązka przy klapie bagaznika moze miec cos z tym wspólnego. dzieki za podpowiedzi.
ps. nie mam alarmu
ps. nie mam alarmu
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- zapomnialem
- Forum Audi 80
- zapomnialem
- Forum Audi 80
mam cos w rodzaju odciecia zapłonu, mruga mi to pod kierownicą, ale nigdy z tego nie korzystałem takze zakładam ze nie dziala. Pilota nie mam bo "działa" na zasadzie przyłozenia baterii. Zastanawiam sie czy czasami nie mam czegoś w rodzju "Save Lock"-(automatyczne zamknięcie zamka centralnego po wlączeniu zapłonu). Nie wiem jak to zlokalizować i ewentualnie wyłączyc.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Poszukaj pod półką nad nogami kierowcy czarnej małej skrzynki do której idzie sporo kabli. Jeśli znajdziesz to bardzo prawdopodobne że to jest to. Zwykle te różne alarmy jak się zestarzeją to umieją świrować. Jeśli nie czujesz się na siłach aby wyrzucić całość to można odłączyć tylko dwa kable które służą do sterownia centralnym zamkiem.zapomnialem pisze:Zastanawiam sie czy czasami nie mam czegoś w rodzju "Save Lock"-(automatyczne zamknięcie zamka centralnego po wlączeniu zapłonu). Nie wiem jak to zlokalizować i ewentualnie wyłączyc.
- bieniek1984
- Forum Audi 80
zapomnialem, a spróbój otworzyć inne niż drzwi od kierowcy może poprostu już ci siada włączni/wyłącznik drzwiowy z uwagi na wilgoć i dlatego owierasz z pilota a alarm nie widzi otwartych drzwi i sam się uzbraja.
[ Dodano: 2009-10-22, 22:14 ]
No chyba że to się dzieje dokładnie wtedy kiedy odpalasz samochód to faktycznie pewnie jest tak jak ci chłopaki mówia antynapad po odpaleniu zamyka drzwi.
[ Dodano: 2009-10-22, 22:14 ]
No chyba że to się dzieje dokładnie wtedy kiedy odpalasz samochód to faktycznie pewnie jest tak jak ci chłopaki mówia antynapad po odpaleniu zamyka drzwi.
- zapomnialem
- Forum Audi 80
- bieniek1984
- Forum Audi 80
Bardzo możliwe, że masz antynapad jest to poprostu opcja w alarmie jak masz schemat do alarmu to powinno tam być coś o tym ale dziwi minie to że nie zawsze ci się tak dzieje. Myślę że gdzieś masz zwarcie i poprostu taki jest tego objaw. Może masz odizolowany przewód. Warto dokładnie sprawdzić całą wiązkę.