Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B3 1.8 PM] Woda w bagażniku

Tomcio90
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Tomcio90 » 23 paź 2009, 20:48

GerB3, dokładnie też ten sam problem mam i od jakiegoś czasu właśnie tak z tym jeżdżę, z butelką po persilu :-P

Awatar użytkownika
percevalle
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: percevalle » 23 paź 2009, 20:51

A co to za żywica jest, jakas konkretna? Z tymi naczynkami to też miałem taki pomysł, ale troche drażni mnie taka mysl ze jezdze takim samochodem zemusze naczynka od deszczu podstawiac :P To wbrew filozofii rezacza ;)

Awatar użytkownika
kardi21
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kardi21 » 23 paź 2009, 20:58

Jednak dałem radę dziś zadziałać i uszczelniłem te łączenia pod klapą bagażnika,którego zdj. jest w poprzednim poście,a uszczelniałem masą uszczelniającą,wygłuszającą do łączeń między blachami ale i konserwacji(poniżej zdj.). Masę rozsmarowałem też trochę pod uszczelkę szyby tak powyżej wysokości tych prostokącików na słupkach. teraz czekam na deszcz żeby zobaczyć co będzie a jak nie to jutro leje wodę :mrgreen:

Awatar użytkownika
GerB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: GerB3 » 23 paź 2009, 21:14

percevalle pisze:A co to za żywica jest, jakas konkretna?
Nie , zwykła żywica utwardzacz plus maty - na allegro 20zł taki zestaw kosztuje i spokojnie na bagażnik starczy.

Jutro cały dzień przeznaczam na walkę z woda, jeżeli mi się uda to wyeliminuje wodę z prawej i lewej strony.

W każdym razie nie zapominajcie o lampach i tym wywietrzniku bo z nich też leci woda czasami ;-)

crystal
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: crystal » 24 paź 2009, 14:45

ja dzisiaj też rozebrałem cały tył w swojej bo mam ten sam problem z wodą w bagażniku., i zauważyłem w tych miejscach co stoi woda są zaślepki zdjołem je z łatwością . Tylko zastanawiam się po co one są ., może wiecie .?

Awatar użytkownika
Audi Sport
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Audi Sport » 24 paź 2009, 15:47

crystal pisze:ja dzisiaj też rozebrałem cały tył w swojej bo mam ten sam problem z wodą w bagażniku., i zauważyłem w tych miejscach co stoi woda są zaślepki zdjołem je z łatwością . Tylko zastanawiam się po co one są ., może wiecie .?

Na środku bagażnika jest zaślepka jest specjalnie do tego aby woda tędy wylewała się jak np. się co w bagażniku wyleje. Ja też takie coś mam i każdy co posiada b3 ma to w tym samym miejscu.

Awatar użytkownika
kardi21
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kardi21 » 24 paź 2009, 22:36

...i pada deszcz... :-) i w połowie chyba rozwiązałem u siebie problem wody w bagażniku :-D po wczorajszym klejeniu z lewej rynienki nie leje sie,jest sucho a z prawej o wiele mniej niz było więc jeszcze bede musiał poszperać i głębiej poszukać. Cieknie na łączeniu przy słupku ale pod uszczelką tylnej szyby.

crystal
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: crystal » 25 paź 2009, 00:32

Audi Sport pisze:
crystal pisze:ja dzisiaj też rozebrałem cały tył w swojej bo mam ten sam problem z wodą w bagażniku., i zauważyłem w tych miejscach co stoi woda są zaślepki zdjołem je z łatwością . Tylko zastanawiam się po co one są ., może wiecie .?

Na środku bagażnika jest zaślepka jest specjalnie do tego aby woda tędy wylewała się jak np. się co w bagażniku wyleje. Ja też takie coś mam i każdy co posiada b3 ma to w tym samym miejscu.
a ja to zasylikonowałem to chyba źle ?

Awatar użytkownika
percevalle
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: percevalle » 25 paź 2009, 00:34

crystal pisze:a ja to zasylikonowałem to chyba źle ?
Nadgorliwie bym powiedział ;)

Awatar użytkownika
Lolek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Lolek » 27 paź 2009, 07:16

Czesc niestety mi tez przecieka bagaznik i nie moge znalezc skad sa te przeciki Mam szyberdach i spojler na klapie dla jasnosci Dodaje zdjecia pogladowe gdzie zaznaczylem gdzie bylo mniej wiecej widac plamy po wodzie i sama wode Skad sie ona sie moze brac i gdzie szukac przyczyny?Zamalowane na czerwono oznacza miejsce gdzie woda stoi lub sa bardzo wielkie plamy od wody Za uzyskane informacje dzieki i pozdrawiam
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/423 ... 31735.html[/img]
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9b8 ... ef7a0.html[/img]
http://img29.imageshack.us/i/b67ab364bba9a176.jpg/
Juz poprawione linki do zdjec
Ostatnio zmieniony 09 lis 2009, 13:55 przez Lolek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
szymsik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: szymsik » 08 lis 2009, 23:23

łooo widzę nie jestem sam z tym problemem mi też cieknie po obu stronach z obu rynienek i na dodatek jeszcze z tego dziwnego wlotu powietrza z lewej strony :evil: zawaliłem silikonem każdą śrubę od zawiasów i jeszcze zasilikonowałem te gumowe zaślepki po obu stronach ale dzisiaj właśnie pada i lipa dalej leje , już załamka totalna a tu takie jaja , że to cieknie aż tam na rogu szyby , jak te blaszki ściągnąć tak porządnie żeby czegoś nie połamać ? tak jak ktoś wcześniej pisał że nożem ? Normalnie to podważyć ? pozdrawiam

Awatar użytkownika
krisPrG
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krisPrG » 08 lis 2009, 23:42

Lolek, przeczytaj temat od początku to się dowiesz którędy może lecieć woda, poza tym:
Lolek pisze:http://img269.imageshack....87ef7a0med.jpg/
http://img12.imageshack.u...a931735med.jpg/
te dwie foty nie działają
a tu moja zabudowa i buteleczka się pokazała :-P

Awatar użytkownika
szymsik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: szymsik » 09 lis 2009, 15:31

No panowie zrobiłem dzisiaj lewą stronę w tym miejscu w dolnym rogu tylniej szyby niestety silikonem bo nic innego nie miałem zobaczymy co to z tego będzie i muszę przyznać , że wcześniej przed zabiegiem wylałem w to miejsce tylko połowę butelki 1,5 l i już mi kropelki po rynience leciały grrrr

Awatar użytkownika
GerB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: GerB3 » 09 lis 2009, 15:49

szymsik pisze:dolnym rogu tylniej szyby niestety silikonem
Silikon mnie tam nie pomógł - zalałem to żywica z matą szkalną, dodatkowo na całą przestrzeń między uszczelką a bokiem błotnika aż do lampy też dałem przycięty kawałek maty z żywica- mnie pomogło, minus taki że nie wygląda to zbyt estetycznie, ale na wiosne wystarczy lekko wyszlifować i pomalować i powinno być ok.

Awatar użytkownika
szymsik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: szymsik » 10 lis 2009, 16:24

Zawaliłem tam silikonem ale dzisiaj ciekło jak lałem wodą , wkurzyłem się już wyciągnąłem te blaszki i polałem wodą te otwory co w nie wchodzą efekt ... potop ;) zatkałem te dziurki silikonem polałem wodą , efekt ... susza z lewej strony a z prawej potop , mówię kur.. co jest do hu.. ;) włączyłem latarkę i mnie oświeciło ;) Mam wejście na gaz zrobione koło benzynowego , no i gazownik założył je i nie uszczelnił więc też potraktowałem silikonem :D założyłem te blaszki uszczelniając te otwory na nie i czekam do jutra jak będzie woda to się powieszę :evil: I z tego co mi się wydaje to ten cały problem mokrego bagażnika wynika właśnie z tych owych dziurek , trzeba je dobrze uszczelnić. A jak ktoś ma gaz tak jak ja to niech sobie sprawdzi też jego szczelność.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl