Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4 Avant 1.9TD ]Cieknący szyberdach

ODPOWIEDZ
wnykuu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B4 Avant 1.9TD ]Cieknący szyberdach

Post autor: wnykuu » 23 paź 2009, 23:07

Witam kolegów! przeczytałem tysiace tematów na ten temat i nic nie znalazłem interesującego. Pzejde może do rzeczy, wiec cieknie mi prarwdopodobnie szyberdach jak auto stoi na polu podczas deszcze to wygląda jak by się woda zbierała w kanalikach szyberdach i jak rusze autem z miejsca to woda wylewa się spod miejca w którym jest szyberdach tj. okolice psażer za kierowcą. Czytałem na temat kanalików spustowych wody i wszczedzie gdzie czytałe pisali ze jest 4 dwa w belce przedniej szyby i dwa z tyłu i chciałem je sprawidzić i się okazało ze mam tylko 3 <osohozi> kanalik z przodu od kierowcy jest zaślepiony(wyglada jak fabrycznie) widać ze coś tam było ale jest zaślepione próbówałem to usunąć ale nie da rady a co do reszty to są ok(drożne) i nie mam juz sił nie raz już suszyłem auto i mam juz dość. Jak temu zaradzić bo juz mnie trafia . Moze wymiana uzczeli szyberdachu? ale gdzie takową kupić bo szukałem ale nigdzie nie znalazłem :-(

P.S. Sory za błedy
Ostatnio zmieniony 24 paź 2009, 11:39 przez wnykuu, łącznie zmieniany 2 razy.

scyzor
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: scyzor » 25 paź 2009, 01:14

na 100 % drożne - podjedz gdzieś i przedmuchaj je sprężonym powietrzem -mysle że jednak problem tkwi w kanalikach -postaraj się koniecznie udrożnić czwarty kanalik -reszta pewnie tez nie jest super drożna -nie poddawaj sie-jeszcze raz ale dokladnie .

wnykuu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wnykuu » 25 paź 2009, 17:15

wczoraj sprawidzłem jeden kanalik i był lekko przydkany sciągnołem tyle koło i odkręciłem nadkole i przedmuchałem go i zobaczymy. a co z tym zaktanym? czy kombinować próbować go odedkać? :-/ kiedyś nie mogłem w to coś nożyka wbić :cry:

scyzor
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: scyzor » 25 paź 2009, 19:19

zdecydowanie spróbuj odeetkać---jeżeli wszystkie będa drozne ,problem zniknie.. ;-)

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele
Imię: Irek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: IC69 » 25 paź 2009, 19:46

wnykuu pisze:a co z tym zaktanym? czy kombinować próbować go odedkać?
Najpierw sprawdź czy jest do niego podłączony spływ, bo dopiero możesz mieć potop.

wnykuu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wnykuu » 27 paź 2009, 21:11

dzieki za odpowiedzi ;-) w sobote będe kombinował bo na tygodniu nie mam kiedy :-/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl