[audi 80 b3 1,8]Urwane paski grzejace tylnia szybe
-
- Forum Audi 80
[audi 80 b3 1,8]Urwane paski grzejace tylnia szybe
witam dzisiaj przyjzałem się bardzo dokladnie tym paską grzewczym w tylniej szybie i niektore z nich sa prawie rozerwane co robić??? jeden pasek wyglada tak jakby w nik ktos zrobil dziure a do okola jeszcze jest toche tego materialu ale wyglada to jakby mialo sie zaraz urwać
pare lat temu bawilem sie w cos takiego mialem w innym aucie poprzerywane kreski na tylniej szybie mozna kupic w malych fiolkach smarujesz w tym miejscu co ma byc kreska puzniej zyletka lub nozyk przystrawiasz linijke i scierasz ze by kreska rowna byla lub ja kci sie uda rowno przykleic tasme z dwoch stron i wtedy mazac napewno pomoze testowalem 2 roznych srodkow do tego i smigalo ladnie
ano ciążko.Zwłaszcza że 80-tki mają mocno pochyloną szybe i przez to trudny dostęp. Ale wszystko da sie zrobić. Musiałbyć bardzo delikatnie i dokładnie naciąć folie, a potem jak koledzy wyżej pisaliNiki20 pisze:Pany a jak mam folię na szybach Trochu ciężko będzie??
.tomek1982 pisze:mozna kupic w malych fiolkach smarujesz w tym miejscu co ma byc kreska
Ja bawiłem sie niedawno. Radziłbym taśmą klejącą okleić pasek. U Ciebie może być z tym problem. Więc Tobie radziłbym nanosić ten lakier( taki srebrny z drobinkami srebra) np.wykałaczką. Robota naprawde mozolna
Jest oczywiście prostszy sposób. Np.w Cz-wie w "Szybeksie"( serwis szyb samochodowych) naprawiają wiązki. Cena ok.20zł.
-
- Forum Audi 80
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
http://autosiatki.pl/kosmetyki-chemia-m ... cyjne.html wystarczy troszkę poszukać https://ssl.allegro.pl/item792496874_kl ... szawa.html
-
- Forum Audi 80
Zrywanie i wycinanie to nie jest dobry pomysł bo to już nie będzie estetycznie wyglądało jedynie można naciąć ale to już trzeba liczyć się z tym że na słońcu może się rozchodzić ta folia(oczywiście jak dobrze słonko przygrzeje).kardi21 pisze:No trochę ciężko :-> albo zrywać folię albo wycinać kawałkami tam gdzie masz uszkodzoną linię i później estetycznie dokleić wycięty kawałek folii..