[b4 ABK]wslaźnik temperatury.czy dobrze wskazuje?
[b4 ABK]wslaźnik temperatury.czy dobrze wskazuje?
witam.od paru miesięcy mój wskaźnik temp pokazuje tyle co na zdjęciu i dopiero wtedy załącza się wentylator.kiedyś było to przy 90 stopniach.
wymieniłem termostat i sprawdzałem czujnik przy chłodnicy -działają.
dodam że ubywa mi płynu chłodniczego ale nigdzie nie ma wycieku więc myślę że to może od tej temperatury tak paruje płyn :roll:
co poradzicie koledzy???
Używanie wielokrotnie po sobie znaków interpunkcyjnych jest niezgodne z regulaminem.
wymieniłem termostat i sprawdzałem czujnik przy chłodnicy -działają.
dodam że ubywa mi płynu chłodniczego ale nigdzie nie ma wycieku więc myślę że to może od tej temperatury tak paruje płyn :roll:
co poradzicie koledzy???
Używanie wielokrotnie po sobie znaków interpunkcyjnych jest niezgodne z regulaminem.
Ostatnio zmieniony 24 paź 2009, 18:51 przez pawko81, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Trochę za dużo Ci pokazuje. Takie wskazania są nieprawidłowe-zakładając że temperatura silnika była sprawdzana innym pomiarem np. VAG i one pokazywały temperaturę prawidłową. Przyczyną tego stanu rzeczy może być: źle założona wskazówka(białe tercze), uszkodzony czujnik, udszkodzony stabilizator napięcia ale wtedy nieprawidłowo pokazywałby również pozim paliwa.
pawko81 pisze:tylko że u mnie są dwa czujniki
który to będzie od temperatury? [url=http://images45.fotosik.pl/219/1cbe610139f59f81m.jpg]Obrazek[/URL]
czujnik temperatury to ten biały
Ostatnio zmieniony 25 paź 2009, 13:36 przez flisa, łącznie zmieniany 1 raz.
po wyłączeniu auta jest ok. Jak silnik ma taką wysoką temp to termostat się otworzy i chłodnica powinna być równomiernie ciepła/gorąca. A jakie z nawiewu powietrze lecie jak silnik ma te 100st :?:pawko81 pisze:wskazówka po wyłączeniu silnika pokazuje tak:::: [url=http://images39.fotosik.pl/215/3c979c26b237f29am.jpg]Obrazek[/URL]
a chłodnica jak może być niedrożna????zdaje się z nią wszystko oki
Wg. mnie czujnik oszukuje.