[B3 90 2.3 NG] Strzelanie w zawieszeniu przy ruszaniu
-
- Forum Audi 80
Temat ponownie poruszam, bo problem nie do końca jeszcze rozwiązany.
Coś strzela w przednim zawieszeniu po stronie kierowcy gdy np. ruszam do przodu i chociaż lekko ruszę kierownicą. Następnie zacznę cofać i znowu strzeli. Ruszanie kilka razy w tym samym kierunku nie strzela.
Było tak z obu stron. Wymieniłem sworznie wahaczy + nowe śruby, tuleje wahaczy, przeguby zewnętrzne.
Odgłos strzelania pochodzi jakby z okolicy piasty/tarczy hamulcowej. Z jednej strony winny był przegub. Z tej strony niestety nie
Co jeszcze może być? Nie mam już pomysłów.
Coś strzela w przednim zawieszeniu po stronie kierowcy gdy np. ruszam do przodu i chociaż lekko ruszę kierownicą. Następnie zacznę cofać i znowu strzeli. Ruszanie kilka razy w tym samym kierunku nie strzela.
Było tak z obu stron. Wymieniłem sworznie wahaczy + nowe śruby, tuleje wahaczy, przeguby zewnętrzne.
Odgłos strzelania pochodzi jakby z okolicy piasty/tarczy hamulcowej. Z jednej strony winny był przegub. Z tej strony niestety nie
Co jeszcze może być? Nie mam już pomysłów.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Ja stawiam na łożysko amortyzatora!!!!!!!!!!!!!!!
Używanie wielokrotnie znaków interpunkcyjnych jest niezgodne z regulaminem.
Używanie wielokrotnie znaków interpunkcyjnych jest niezgodne z regulaminem.
Ostatnio zmieniony 27 paź 2009, 13:42 przez rafio83, łącznie zmieniany 1 raz.
Po wymianie przegubu po stronie pasażera przestało strzelać. A co ciekawe, przegub nie dawał żadnych oznak przy skręconych kołach, czy nawet ostrzejszym ruszaniu.goldi j51 pisze:a przegub zewnętrzny jego uszkodzenie objawia się strzelaniem przy skręconych kołach
Jedyna rzecz jakiej nie wymieniłem jeszcze. Jutro kupię i wymienię. Oby to było to.rafio83 pisze:Ja stawiam na łożysko amortyzatora!