Witam!
Teraz mam taki oto problem:pzy wymianie filtra powietrza zauwazyłem ,że mam podziurawiony gumowy łącznik ,który łączy silnik z filtrem.Mam już zamówiny w serwisie taki ale mam pytanie :czy to może być powodem wyższego spalania benzyny?
[B4 ABT 2.0] Gumowy łącznik
- melomarcin
- Forum Audi 80
witam. ja również uważam że dziurawa podstawa wtrysku powoduje większe zużycie paliwa gdyż skład mieszanki musi być odpowiedni by mogło się coś spalać. więcej powietrza= większe zapotrzebowanie na paliwo. komputer wtrysku na pewno reaguje na takie zmiany. uboższa mieszanka jest wychwytywana przez sondę lambda a ta wysyła info do komputera że należy podać więcej paliwa dla równowagi. tak to widzę.
pozdro.
pozdro.
Dziękuję wszystkim za dyskusję na temat .Wymieniłem już i poczekam na efekt ,koszt zakupu orginalnego (o zamiennik trudno)80zł.Dla zainteresowanych podaję symbol :
łącznik gumowy 050 103 493A.Nie zrobiłem zdjęcia(wymieniałem dzisiaj rano)ale wpisując to w google wyświetli sie zakończona już aukcja na allegro i tam jest zdjecie .Pozdrawiam.
łącznik gumowy 050 103 493A.Nie zrobiłem zdjęcia(wymieniałem dzisiaj rano)ale wpisując to w google wyświetli sie zakończona już aukcja na allegro i tam jest zdjecie .Pozdrawiam.