Audio w b4 avant
zastanawiam sie zeby takiej skrzyni nie wrzucic na tyl do avanta
http://www.allegro.pl/item756881387_skr ... od_ss.html ale nie koniecznie JBL mozna kupic taka gotowa juz skrzynie na 2 glosniki ??[/quote]
Przyjacielu zadne jbl to jest pierdziadlo niesamowite. jesli ci zalezy na jakosciowym graniu to nie tedy droga. na suba polecam ci tylko 25cm w zupelnosci wystarczy do wypelnienia przodu.
i montuj tylko zestaw odseparowany na przod pedzony wzmakiem i suba do bagaznika. i nigdzie wiecej glosnikow
http://www.allegro.pl/item756881387_skr ... od_ss.html ale nie koniecznie JBL mozna kupic taka gotowa juz skrzynie na 2 glosniki ??[/quote]
Przyjacielu zadne jbl to jest pierdziadlo niesamowite. jesli ci zalezy na jakosciowym graniu to nie tedy droga. na suba polecam ci tylko 25cm w zupelnosci wystarczy do wypelnienia przodu.
i montuj tylko zestaw odseparowany na przod pedzony wzmakiem i suba do bagaznika. i nigdzie wiecej glosnikow
- enzoo
- Audi 80 Klub
- Imię: Mirosław
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
ja mam z tyłu głośniki i w bagaju walca pioniera i nie jest źle. z przodu miałem oryginalne blaupounta czy jak to się pisze ale się już ze starości zepsuły to je zastąpiłem magnatami i nie narzekam w podszybiu mam alpine 9cm i naprawde nawet ładnie gra ale chce zmienić wzmacniacz i tube bo przez to że mam bak paliwa na siedzeniu pasażerów to mi troche tłumi dzwięk
no name pisze:radio ma jakies znaczenie w tym calym systemie ??
Głupie pytanie Jest to jednostka sterująca to tak jak byś miał kaszlaka a myślał że masz Audi, albo Autem miałby kierować Szumacher a kieruje Blondynka.
Co do głosników z tyłu to miałem i byłem zadowolony dobrze dawały ale sub był nie podłączony może dla tego mi to nie przeszkadzało.
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Mam 10tys chce kupić samochód jaki wybrać? Odpowiedz na to pytanie. Ty zadajesz identyczne Nam.
Warto poszukać i trochę poczytać, bo takie pytanie jest nieco ogólnikowe. Każdy moze dawać różne propozycje a ty i tak wybierzesz coś może zupełnie innego. Co do radia nie można powiedzieć, że tylko te 3 firmy. Każda firma ma lepsze i gorsze modele trzeba sięim dokładniej przyjrzeć.
Warto poszukać i trochę poczytać, bo takie pytanie jest nieco ogólnikowe. Każdy moze dawać różne propozycje a ty i tak wybierzesz coś może zupełnie innego. Co do radia nie można powiedzieć, że tylko te 3 firmy. Każda firma ma lepsze i gorsze modele trzeba sięim dokładniej przyjrzeć.
dokładnie tak jak pisze AUDI_A6,no name pisze:tylko z tych trzech firm wybierac radyjko ??
co do sprzętu na przód to zależy jakiej mocy będzie wzmak, powiedz jaki będzie wzmak a coś na pewno się doradziAUDI_A6 pisze:każda firma ma lepsze i gorsze modele trzeba sięim dokładniej przyjrzeć.
a żeby ładnie grało z przodu to:
- wygłoszenie drzwi
- taszki a drzwi (na 160mm lub ewentualnie na 130mm)
- dobrej jakości 2,5mm2 kable głośnikowe
- gwizdki montowane na słupki (ewentualnie ja mam zamontowane w ori miejsca po 100mm z małym reżonkiem )
reszta to już głośniki, ale tu to już zależy przede wszystkim od mocy na wzmaku