[b4 1.9tdi z1] prosze o podpowiedz
[b4 1.9tdi z1] prosze o podpowiedz
mam pytanko jakie sprężanie powinien mieć ten silnik ma przejechane 240tys chcem sobie wszystko posprawdzać ponieważ pasuje mi tym autkiem zrobić pare tys trasy niby autko się zbiera i wszystko wporządku i jeszcze jedno pytanko jak uważacie czy można zostawić autko na 20 dni lub więcej w grudni przy większych temp minusowych niż w polsce czy lepiej żeby było chociaż przepalane ????????dzięki z góry
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
około to troche nieprecyzyjnie książka pisze że 1Z z fabryki wychodził ze sprężaniem chyba od 26 do 30 a nie powinien mieć mniej niż 19... co do dłuższego postoju to wszytstko zalezy od kondycji samochodu.jak coś będzie nie tak to chodzby było kilka stopni w plusie to możesz mieć po kilku dniach problemy z odpaleniem...
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
nie będzie tak źle.ja jak kupowałem swojego 1Z-a 4 lata temu przez kilka dni w nocy była temperatura po -30 stopni pewnie pamiętacie.przyjechałem do gościa,na samochodzie chyba z pół metra śniegu,nie mogliśmy go otworzyć bo drzwi przymarzły a mimo to odpalił od kopa...jeśli silnik zdrowy + dobry akumulator + dobre świece to nie ma mocnych by nie zapalił no chyba że zamarznie paliwo ale takich mrozów nie zapowiadają <ok>
Re: [b4 1.9tdi z1] prosze o podpowiedz
30 - zdrowy motoradis8406 pisze:mam pytanko jakie sprężanie powinien mieć ten silnik ma przejechane 240tys chcem sobie wszystko posprawdzać ponieważ pasuje mi tym autkiem zrobić pare tys trasy niby autko się zbiera i wszystko wporządku i jeszcze jedno pytanko jak uważacie czy można zostawić autko na 20 dni lub więcej w grudni przy większych temp minusowych niż w polsce czy lepiej żeby było chociaż przepalane ????????dzięki z góry
26 - dolne graniczne
Mozesz mi pokazac gdzie w tej tabelce jest cisnienie sprezania bo jakos nie widze
Autorowi tematu polecam ten wątek
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=56859
Pozdrawiam
Autorowi tematu polecam ten wątek
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=56859
Pozdrawiam
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
ha nie ta tabelka :mrgreen: ale czekaj zaraz to znajdę...
[ Dodano: 2009-10-28, 17:56 ]
proszę bardzo <ok>
a co do tego tematu co podałeś to ktoś tam pisze że przy 20 nie powinien już normalnie diesel odpalić.kumpel ma sprężanie 18 ; 19,5 ; 19 ; 18,5 a samochód normalnie odpala.nie wiem jak będzie w duże mrozy ale jak na razie nie ma żadnego problemu...
[ Dodano: 2009-10-28, 17:56 ]
proszę bardzo <ok>
a co do tego tematu co podałeś to ktoś tam pisze że przy 20 nie powinien już normalnie diesel odpalić.kumpel ma sprężanie 18 ; 19,5 ; 19 ; 18,5 a samochód normalnie odpala.nie wiem jak będzie w duże mrozy ale jak na razie nie ma żadnego problemu...