[80 B3 1.8 PM] strzela spod obudowy filtra powietrza, co to?
[80 B3 1.8 PM] strzela spod obudowy filtra powietrza, co to?
jak w temacie, gdy przyłożę rękę na obudowę filtra powietrza i ktoś doda mocno gazu to strzeli i w trakcie strzału czuć na dłoni jak obudowa do góry podnosi się. Czego może to być wina?
Wygląda na to , że przy nagłym depnięciu z wolnych obrotów masz duże zubożenie mieszanki co powoduje strzał . W przypadku II generacji będzie się tak działo gdy na wolnych obrotach masz podawaną bogatą mieszankę , silnik krokowy domyka się maksymalnie do ustalonej wartości w programie a przy ostrym depnięciu nie wyrabia się z szybkim otwarciem .
a co powoduje strzał? z tego co wiem to żeby nastapił wybuch potrzebne jest paliwo, tlen, cisnienie i coś co wyzwoli czyli iskra a mi strzela pod filtrem okolice miksera czyli chyba o iskry nie ma mowy? a jak strzeli z przepływomierza to czym taki strzał sie charakteryzuje? Doprowadza do uszkodzenia jakiegoś mechanizmu?
taki strzał może uszkodzić przepływke a ona troche kosztuje -jesli sie uszkodzi to: może mieć nierówne obroty , może niechciec zapalic może częściej strzelac , może nie miec siły , może zapalić ale po jakimś czasie sam gaśnie -miałem różne przypadki tak czy inaczej przepływka to ważny element -podaje info do kompa o charakterystyce zasysanego powietrza a komp. dostosowuje na tej podstawie mieszanke paliwowo-powietrzną . kumasz ?
[ Dodano: 2009-10-28, 23:03 ]
kiedy wymieniałeś świece ?
[ Dodano: 2009-10-28, 23:03 ]
kiedy wymieniałeś świece ?