[80 b4 1.9 aaz] jak usunac skutki prania
[80 b4 1.9 aaz] jak usunac skutki prania
witam oddałem moja audi do prania i okazało się ze po zabiegu tapicerka na drzwiach szczególnie tylnych jest dziwnie pomarszczona i nie ładnie to wygląda ja to usunąć proszę o pomoc
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Oderwij materiał, usuń cały czerwony "kit" czy tam klej, kup maty piankowe o grubości 2-3mm (najlepiej miękkie), dotnij odpowiednio, zaopatrz się w dobry klej u tapicerza i zacznij kleić.
Ja tak chcę u siebie zrobić ze wszystkimi drzwiami, material będzie się dobrze trzymał a jednocześnie zachowa pierwotną "miękkość".
EDIT:
Z naciągnięciem będzie trudno bo materiał musi być przyklejony. Skoro nie trzyma już to, co było w oryginale trzeba to zastąpić czymś innym, czyli usuwamy czerwone i w jego miejsce dajemy klej (najlepiej taki, co nie będzie za bardzo w materiał wsiąkał). Jak znowu przykleisz materiał na "goły" plastik to będzie to dosyć dziwnie wyglądać...
Ja tak chcę u siebie zrobić ze wszystkimi drzwiami, material będzie się dobrze trzymał a jednocześnie zachowa pierwotną "miękkość".
EDIT:
Z naciągnięciem będzie trudno bo materiał musi być przyklejony. Skoro nie trzyma już to, co było w oryginale trzeba to zastąpić czymś innym, czyli usuwamy czerwone i w jego miejsce dajemy klej (najlepiej taki, co nie będzie za bardzo w materiał wsiąkał). Jak znowu przykleisz materiał na "goły" plastik to będzie to dosyć dziwnie wyglądać...
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Raczej już tego nie uratujesz.kita69 pisze:da się w jakiś sposób tego naciągnąć?
Masz tu coś na temat wymiany tego materiału https://audi80.pl/b3-b4-boczki-w-skorze-vt14255.htm
u mnie było podobnie po praniu a jak zacząłem kombinować to się do reszty rozlazło i zaczeło odpadać (przede wszystkim podsufitka :evil: ) co wymusiło na mnie wymianę całego materiału wraz z gąbką (cała gąbka była już z lasowana) co akurat na dobre wyszło audioli :mrgreen:
tylko że musisz dokłądnie wyczyścić miejsce po starej gąbce bo inaczej nowa też będzie odłaziła
tylko że musisz dokłądnie wyczyścić miejsce po starej gąbce bo inaczej nowa też będzie odłaziła