Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B3 1.8PM] Brak napiecia na bezpieczniku nr 15

ODPOWIEDZ
rama
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B3 1.8PM] Brak napiecia na bezpieczniku nr 15

Post autor: rama » 29 paź 2009, 07:51

Witam,brak pradu na bezpieczniku nr 15,stalo sie to nagle wycieraczki ,dmuchawa i kierunki nie dzialaja po wymianie bezpiecznika bylo to samo,zmierzylem czy jest napiecie okazalo sie,ze nie ma-wszystko inne dziala...co to moze byc?jakis kabelek wypadl,moze przekaznik sie spalil jakis...nie mam pojecia,jak wymontowac skrzynke bezpiecznikow?prosze o pomoc ...z gory dzieki

Nazywaj poprawnie tematy. Następne nieprawidłowo nazywane tematy nie będą poprawiane tylko usuwane.
Ostatnio zmieniony 29 paź 2009, 08:06 przez rama, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kubik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kubik » 29 paź 2009, 08:13

Na schemacie zaznaczyłem bezpiecznik nr.15 zasilanie tego bezpiecznika idzie z szyny głównej i jest wspólne dla wielu rzeczy.

Obrazek

rama
Forum Audi 80
Forum Audi 80

dzieki

Post autor: rama » 29 paź 2009, 08:46

ale jak dla takiego amatora jak ja ,schemat nic nie pomoze:(jakbys mi napisal za co jest odpowiedzialny jeszcze to wielkie dzieki,wtedy bym sprawdzil,podlaczylem za pomoca kabelka ten bezpiecznik pod inny w celu sprawdzenia (na krotko)i wtedy dziala wszystko...pytanie czy wejscie do bezpiecznika jest podpiete pod jakis kabelek z pestka?moze cos tam wylecialo,wczesniej nie bylo problemow,10 min wczesniej jeszcze korzystalem z wycieraczek,zaprkowalem samochod poszedlem do sklepu,wchodze wlanczam wycieraczki i juz nie dzilaja...prosze Was bardzo o pomoc,bo deszcz pada nie moge jezdzic:(moze z przekaznikiem jakims jest cos nie tak??jak wyjac skrzynke bezpiecznikow?z przodu sa 2 srobki na klucz 10 a z tylu cos sie odkreca?czy przy wyjmowaniu skrzynki trzeba na cos uwazac?...prosze o jakies wskazowki...z gory dzieki

Awatar użytkownika
Kubik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kubik » 29 paź 2009, 10:02

Jeżeli u Ciebie dmuchawa jest na tym samym bezpieczniku co kierunki to masz to trochę inaczej rozwiązane niż ja. Proponuję Ci tymczasowo podłączyć się do jakiegoś bezpiecznika o dużym amperażu np. 30A. i profilaktycznie nie włączaj dmuchawy na wyższy bieg.
Żeby wyjąć skrzynkę bezpieczników musisz odpiąć wszystkie kable od dołu. Powinna wyjść po odkręceniu tych dwóch widocznych nakrętek.

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 29 paź 2009, 10:53

Widzę po schemacie kubika że ten przekaźnik jest podłączony pod linię X (linia na której prąd jest wyłączony gdy pracuje rozrusznik). Sprawdź przekaźnik nr. 5 w skrzynce bezpieczników, możliwe także że kostka stacyjki dała ciała i cały czas odcina tą linię.
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl