[b3 2.0 6A] Modyfikacje - zamiana silnika na 2.6 ABC
-
- Forum Audi 80
[b3 2.0 6A] Modyfikacje - zamiana silnika na 2.6 ABC
Koledzy. Mam takie małe pytanie tylko nie skreslajcie mnie odrazu na straty. Czy do mojej budy zmiesci sie silnik od a4 2.6. Mam mozliwosc zakupu takiego silnika wraz z pełną elektryką i podzespołami ale nie wiem czy jest sens jesli mi silnik nie wejdzie. Moze i to głupie pytanie ale kto pyta nie błądzi. A jesli nie ten silnik to jaki moge wsadzić
Ostatnio zmieniony 01 cze 2011, 17:29 przez damian_23_23_, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
Jak wsadze do swojej 2.6 ABC to na forum dam jakieś fotexy ze SWAPa, ale póki co kompletuje graty :roll:
Masz A4 z silnikiem, skrzynią jeszcze w środku i całą elektryką to masz pół sukcesu,
ja przekładam z 100 C4
Poza gratami tymi które weźmiesz z A4 bedziesz potrzebował:
- sanki pod silnik z B4 V6 (takie z dwoma uchwytami pod skrzynie)
- łapy skrzyni (chyba ze od A4 bedą pasować)
- półosie napedowe z B4 2.6 V6
- chłodnica z wentylatorami (nie wiem czy ta od A4 ci przypasuje)
do tego dojdą ci przeróbki układu hamulcowego ale to juz wedle uznania jaki sobie zażyczysz ja piasty bede zakładał 5x112 wiec hamulce też od C4
Wyjdą ci jeszcze wydatki a to rozrząd, tulejki sanek spawanie łap silnika itp itd <ok>
Ja czuje że zakup autka z gratami do przeszczepu, był mniejszym wydatkiem jak graty które jeszcze musze dołożyć ale póki co sie nie poddaje 8-)
Masz A4 z silnikiem, skrzynią jeszcze w środku i całą elektryką to masz pół sukcesu,
ja przekładam z 100 C4
Poza gratami tymi które weźmiesz z A4 bedziesz potrzebował:
- sanki pod silnik z B4 V6 (takie z dwoma uchwytami pod skrzynie)
- łapy skrzyni (chyba ze od A4 bedą pasować)
- półosie napedowe z B4 2.6 V6
- chłodnica z wentylatorami (nie wiem czy ta od A4 ci przypasuje)
do tego dojdą ci przeróbki układu hamulcowego ale to juz wedle uznania jaki sobie zażyczysz ja piasty bede zakładał 5x112 wiec hamulce też od C4
Wyjdą ci jeszcze wydatki a to rozrząd, tulejki sanek spawanie łap silnika itp itd <ok>
Ja czuje że zakup autka z gratami do przeszczepu, był mniejszym wydatkiem jak graty które jeszcze musze dołożyć ale póki co sie nie poddaje 8-)