[b3/b4] Gadzet - pokrowiec na kierownicę
[b3/b4] Gadzet - pokrowiec na kierownicę
Witam
W moim B3 oryginalna kierownica nie jest bardzo wygodna - jest nieco za cienka.
Pomyślałem o kupnie pokrowca. Obszycie nie wchodzi w grę gdyż 150zł to trochę za dużo. Najtańsze pokrowce oczywiście są na allegro.
Czy to poprawi wygodę prowadzenia? Pytam o to tych co mieli okazję sami wypróbować coś takiego. A drugie pytanie to jak z trwałością takiej skóry? Nie będzie się wycierać?
Pozdrawiam
P.S.
To forum jest świetne! Jestem tu od niedawna, a już czuje się jak w domu.
W moim B3 oryginalna kierownica nie jest bardzo wygodna - jest nieco za cienka.
Pomyślałem o kupnie pokrowca. Obszycie nie wchodzi w grę gdyż 150zł to trochę za dużo. Najtańsze pokrowce oczywiście są na allegro.
Czy to poprawi wygodę prowadzenia? Pytam o to tych co mieli okazję sami wypróbować coś takiego. A drugie pytanie to jak z trwałością takiej skóry? Nie będzie się wycierać?
Pozdrawiam
P.S.
To forum jest świetne! Jestem tu od niedawna, a już czuje się jak w domu.
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2010, 08:26 przez crux, łącznie zmieniany 2 razy.
tandeta. już eksperymentowałem z czymś takim. nie warto. ja w swojej dałem kierownicę i gałkę lewarka biegów do obszycia (koszt 140 zł w Lublinie) skórądziurkowaną. efekt zajefajny - ładny wygląd i wygodne trzymanie kierownicy. ewentualnie poszukaj oryginalnej kierownicy skórzanej od b3. ostatnio widziałem taką na szrocie.
Moze lepiej coś takiego podejdzie ta perforowana troche własnej inicjatywy i powinno być ok sam sie własnie nad nia zastanawiam http://www.allegro.pl/item183286173_pro ... ikat_.html
Czy poza brakiem poślizgu jest lepsza (grubsza) w dotyku? Czy pokrowcem nie uzykam większej grubości?Oofol pisze:A ja mam taki sam. Skór dobrej jakości a co do wyglądu to wygląda jak wygląda... Tu chodzi o to że kiera się nie ślizga jak masz mokre łapy a nie o to żeby była piękna bo wiadomo że pokrowcem tego nie uzyskasz...!
- M@rcus
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Grubsza będzie jak by nie było, to nie papier tylko jakieś tam tworzywo, napewno nabierze większej objętości, osobiście wolał bym jednak dozbierać te kolejne 50zł i obszyć sobie ładnie kiere i mieć coś pożądnego, bo taki pokrowiec po pół roku się wytrze, poprzeciera, i będzie schodzić z niego ta wierzchnia skórka, proponuje obszycie będzie trwałe i napewno eleganckie coś takiego np.crux pisze:Czy poza brakiem poślizgu jest lepsza (grubsza) w dotyku? Czy pokrowcem nie uzykam większej grubości?Oofol pisze:A ja mam taki sam. Skór dobrej jakości a co do wyglądu to wygląda jak wygląda... Tu chodzi o to że kiera się nie ślizga jak masz mokre łapy a nie o to żeby była piękna bo wiadomo że pokrowcem tego nie uzyskasz...!
Pozdroooo
to Twoje wnętrze? jak spisują sie tarcze indiglo?M@rcus pisze:Grubsza będzie jak by nie było, to nie papier tylko jakieś tam tworzywo, napewno nabierze większej objętości, osobiście wolał bym jednak dozbierać te kolejne 50zł i obszyć sobie ładnie kiere i mieć coś pożądnego, bo taki pokrowiec po pół roku się wytrze, poprzeciera, i będzie schodzić z niego ta wierzchnia skórka, proponuje obszycie będzie trwałe i napewno eleganckie coś takiego np. [url=http://images21.fotosik.pl/177/de6f2d8d9a0dd707.jpg]Obrazek[/URL]crux pisze:Czy poza brakiem poślizgu jest lepsza (grubsza) w dotyku? Czy pokrowcem nie uzykam większej grubości?Oofol pisze:A ja mam taki sam. Skór dobrej jakości a co do wyglądu to wygląda jak wygląda... Tu chodzi o to że kiera się nie ślizga jak masz mokre łapy a nie o to żeby była piękna bo wiadomo że pokrowcem tego nie uzyskasz...!
Pozdroooo
sorrki za ot. :mrgreen:
- M@rcus
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Niestety nie, gdzieś kiedyś na AKP znalazłem to wnętrze, ogólnie mi się podoba jak jest obszyta ta kieraFranoF1 pisze:to Twoje wnętrze? jak spisują sie tarcze indiglo?M@rcus pisze:Grubsza będzie jak by nie było, to nie papier tylko jakieś tam tworzywo, napewno nabierze większej objętości, osobiście wolał bym jednak dozbierać te kolejne 50zł i obszyć sobie ładnie kiere i mieć coś pożądnego, bo taki pokrowiec po pół roku się wytrze, poprzeciera, i będzie schodzić z niego ta wierzchnia skórka, proponuje obszycie będzie trwałe i napewno eleganckie coś takiego np. [url=http://images21.fotosik.pl/177/de6f2d8d9a0dd707.jpg]Obrazek[/URL]crux pisze: Czy poza brakiem poślizgu jest lepsza (grubsza) w dotyku? Czy pokrowcem nie uzykam większej grubości?
Pozdroooo
sorrki za ot. :mrgreen:
Marcus jak jesteś w Lublinie to na ul. Przyjaźni jest tapicer, który w ten sposób obszywa kierownicę i lewarki, koszt 120 zł. Ja skorzystałem z jego usług i jestem bardzo zadowolony. A jak nie to można tak : http://moto.allegro.pl/item184241636_au ... skora.html
[ Dodano: 2007-04-16, 20:45 ]
A jak jesteś w Kraśniku to na spławach jest "kopalnia" części do Audi i tam gość ma w tej chwili 2 kierownice z oryginalną skórą w stanie bdb.
[ Dodano: 2007-04-22, 19:53 ]
Ja mam zrobioną tak i jestem zadowolony
Kosztowało mnie to 140 zł (z gałką) i moim zdaniem jest zajefajnie
[ Dodano: 2007-04-16, 20:45 ]
A jak jesteś w Kraśniku to na spławach jest "kopalnia" części do Audi i tam gość ma w tej chwili 2 kierownice z oryginalną skórą w stanie bdb.
[ Dodano: 2007-04-22, 19:53 ]
Ja mam zrobioną tak i jestem zadowolony
Kosztowało mnie to 140 zł (z gałką) i moim zdaniem jest zajefajnie
-
- Forum Audi 80
To jest kierownica od A4, ale w końcówce produkcji (94-95) była montowana także w B4, a mój z tego okresu właśnie jest. Co do ceny to nie wiem, ale dam ci link do tego gościa u którego widziałem i z nim się kontaktuj http://allegro.pl/show_user.php?uid=2001942
http://img18.imagevenue.com/img.php?ima ... _795lo.JPG
(troszkę długo się otwiera )
co sądzicie o mojej kierce, sam obszywałem, a skórka kosztowała nie mało bo 70zł.
Teraz jak bym robił to bym obszywał u fachowca i taki właśnie sposób polecam.
(troszkę długo się otwiera )
co sądzicie o mojej kierce, sam obszywałem, a skórka kosztowała nie mało bo 70zł.
Teraz jak bym robił to bym obszywał u fachowca i taki właśnie sposób polecam.