Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 PM] Drzwi się zatrzasneły.

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Spetsnaz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 PM] Drzwi się zatrzasneły.

Post autor: Spetsnaz » 31 paź 2009, 20:53

Hello :)

Mam taki problem, otóż drzwi nie da się otworzyć ani od zewnątrz ani od wewnątrz. Zamek się zatrzasną i nie wiem jak do niego dojść. Może znacie jakiś sposób na otworzenie jego żeby nie zrywać tapicerki boczku? dodam że drzwi są lewe od strony kierowcy. A jak to się stało, otóż pękła mi linka(cięgno) od wewnętrznej klamki i ją wymieniałem, ale że warunki były jakie były wiec zrobiłem to lekko mówiąc niedokładnie i kiedy zamykałem samochód to centralny mi odbijał i otwierał samochód więc w chwili zdenerwowania docisnąłem ten guzik (nie wiem jak się to nazywa) i od tej pory mam problem bo nie wiem jak zdjąć ten boczek bo 2 śrubki są po bokach. Może jest jeszcze jakaś metoda?

Proszę o pomoc.

Awatar użytkownika
krisiun1
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: krisiun1 » 31 paź 2009, 21:24

Otwórz tylne drzwi i zobacz jak działa zamek, na dole jest zapadka której nacisk otwiera zamek.Dorób odpowiedni drut i działaj mi otwarcie drzwi zajęło 20min.Miałem dokładnie taki sam problem za pierwszym razem ciąłem tapicerkę za drugim razem powiedziałem sobie że taki numer nie przejdzie.Powodzenia.

krzyh11
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krzyh11 » 11 lis 2009, 12:30

w zamku masz taki plastikowy króciec z gwintem i tam może sie odkreciło,ja miałem taki problem tapicerka zdjeta zamek rozkrecony i na gwincie przypalone lutownica żeby poniżej dobrego poziomu sie nie odkreciło i mam już 2 lata spokój.pozdro!!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl