Witam serdecznie, mam pytanie odnośnie obudowy filtra powietrza w Audi 80 B4 2.3 NG- mianowicie mój jest popękany (od dołu), natomiast na allegro są tylko obudowy z zaznaczeniem, że są od modelu B3.
Czy te obudowy czymś się różnią czy są identyczne?
Z góry dziękuję za odpowiedz, pozdrawiam.
[80 B4 2.3 NG] Obudowa filtra powietrza B3 -> B4
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
To chyba tylko ta cześć którą zakłada się na monowtrysk podejdzie bo sama obudowa filtra powietrza z golfa ma w innym miejscu wyprowadzenie i trzeba by dać dłużej przewodu żeby podłączyć obie części. Koledzy chyba dawali do tej części z mono wtrysku sam filtr stożkowy.Tomcio90 pisze:podczepie się pod temat, szukam obudowy do silnika 1.8 pm b3 ale nie oryginalną bo mi to źle wygląda. Czytałem na tym forum że podejdzie od golfa, możecie dokładnie napisać jakie obudowy podpasują do mojej maszynki?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Jeśli chodzi o tą część zakładaną na mono-wtrysk to podejdzie praktycznie z jakiegokolwiek auta grupy VAG i innych które były na mono-wtrysku boscha. Co do podłączenia do tej rury (części przykręcanej do wtrysku) do standardowego filtra powietrza z jakiegoś auta to za bardzo nie pomogę.Tomcio90 pisze:wiesz może jaki model golfa z jakim silniczkiem?
Jeśli masz LPG to jeśli dasz filtr stożkowy to mogą być kłopoty z ustawieniem LPG.