Witajcie.
Jak wiecie już od paru tygodni próbuję się uporać z czujnikiem by mój AC pokazywał mi niski stan poziomu płynu. Stoi na tym, że kontrolka się zapala tylko wtedy gdy kabelek z AC połącze do byle jakiej śrubki w aucie. A jak podłącze pod czujnik to nic się nie dzieje. Teraz pytanko: Z czujnika idą dwa kabelki. Więc jeden zapewne idzie do AC a drugi gdzie? pod masę czy pod + ?. I jak rozpoznać który kabelek do AC ma iść i w ogóle jak zobaczyć czy ten czujnik działa
[Audi B3 1.8 RU] Czujnik poziomu płynu do spryskiwaczy szyb
- KLAKSON
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Kurde wczoraj przez nockę myślałem dlaczego ten shit nie chce zadziałać. Postanowiłem dziś wyjąć ten zbiorniczek wylałem płyn i wyjąłem czujnik. Przeczyściłem go (jakieś syfy były na nim) osuszyłem i włożyłem z powrotem. Podłączyłem jeden kabelek do pinu od AC a drugi do śrubeczki masującej i zapodałem zapłon. Moim oczom ukazała się ikonka pokazana na fotce ahh, morda się ucieszyła lecz nie do końca bo chciałem jeszcze zalać płyn i zobaczyć czy zgaśnie... No i po zalaniu zgasła i pojawił się piękny napis OKNiki20 pisze:Jak podłączyłeś??