[80 B3 1,8] Dziwna praca silnika
-
- Forum Audi 80
[80 B3 1,8] Dziwna praca silnika
witam
mam małe pytanie. Ostatnio duzo podruzuje i zauwazyłem cos co mnie zaniepokoila. Otoż autko np. jak stoje na swiatłach dziwnie pracuje tak jakby sie dławiło . Podczas takiego dławienia drzy minimalnie całe auto. Coto moze być?
pozdrawaim
mam małe pytanie. Ostatnio duzo podruzuje i zauwazyłem cos co mnie zaniepokoila. Otoż autko np. jak stoje na swiatłach dziwnie pracuje tak jakby sie dławiło . Podczas takiego dławienia drzy minimalnie całe auto. Coto moze być?
pozdrawaim
-
- Forum Audi 80
- percevalle
- Audi 80 Klub
Trza zrobić test wilgoci czy iskra po kablach nie skacze. Mamy duza wilgotnosc powietrza, deszcz, mgla - moze dlatego kable to odczuwają. Pryśnij jakims zraszaczem mgielke na kable w nocy przy odpalonym silniku i patrz czy nie widac skoków iskry. Trzeba cos wyeliminowac.
Aha, kable oczywiscie dobrze siedzą w mocowaniach? niby prosta sprawa ale wiadomo roznie bywa:P
Aha, kable oczywiscie dobrze siedzą w mocowaniach? niby prosta sprawa ale wiadomo roznie bywa:P
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
kaczaza5 pisze:Tylko jak kupujesz to kup coś lepszego nie kupuj firmy "janmor" czy jakoś tak bo to siajs
Beru, Sentech, albo highvolt i po kłopocie <ok>
czyli polecasz sentech albo highvolt . Prawde mowiac nieslyszalem o tych firmach . Bylem w paru sklepach z czesciami i goscie mi wycenili kable z firmy NGK na 180zł a Bosch na 190. Troche drogo
- percevalle
- Audi 80 Klub