[ kujawsko-pomorskie] Pogaduchy ;]
skonczy sie jak zmienisz autko
[ Dodano: 2009-10-28, 22:22 ]
hey bambry mam takie pytanko gdzie moge kupic zarowki do podswietlenia licznikow i do pokretel od nawiewow bo mi cos sie przestaly swiecic i jakie musza byc te zaroweczki i jak sie wymontowywuje licznik [ i don't now ] to zem wam zarzucil angliszczyzna
[ Dodano: 2009-10-28, 22:22 ]
hey bambry mam takie pytanko gdzie moge kupic zarowki do podswietlenia licznikow i do pokretel od nawiewow bo mi cos sie przestaly swiecic i jakie musza byc te zaroweczki i jak sie wymontowywuje licznik [ i don't now ] to zem wam zarzucil angliszczyzna
Jak to gdzie? W każdym sklepie motoryzacyjnym. Zależy które chcesz wymienić. Są chyba 1,2W i 2W oczywiście 12V.no name pisze:gdzie moge kupic zarowki do podswietlenia licznikow i do pokretel od nawiewow
A może lepiej kupić czerwone diody LED do podświetlania Ja się do tego przymierzam.
Albo koniec klocków (trochę szybko, ale jak jakieś mocno sypiące) albo przygrzałeś tarcze ostro hamując.Jaca997 pisze:Huczy przy hamowaniu jak cholera.
do nawiewow w moim 90 wchodza 3 zarowkijakie musza byc zorowki do podswietlenia zegarow i do galek od nawiewow
a do zegarow chyba 7
wszedzie mozesz dac jak sie nie myle 2W. Ale do zegara tylko 1,2W bo moze wylac od 2W
do nawiewow i przyciskow na desce sa takie (ja mam 1,2W bo od 2W przyciski sa cieple :lol:)
a do zegarow takie (tyle ze to akurat dioda SMD, a chcialem pokazac jakie musi byc zlacze)
a tu masz jak wyjac zegary (pierwsze 3 foto)
https://audi80.pl/b4-1zrezanie-ac-bc ... t12677.htm
Jak chcesz diody w zegary to tylko te co sa na foto bo one maja najszerszy kąt swiecenia (a i tak swiatlo nie wszedzie dotrze).no name pisze:mi sa potrzebne od zaraz :mrgreen: i tu jest ten problem :-x no zeby diodowych zarowek nie mieli
W przyciski na desce starcza zwykłe male zarowki biale i bedzie czerwono.
Niestety jesli chodzi o nawiew to tylko mozesz kombinowac z czerwona folia lub zarowkami berwionymi. Sa one zamontowane poprzecznie, a dioda nie ma az tak szerokiego kata swiecenia by swiecilo wszedzie rowno.
tu masz zdjecie z forum jak sie prezentuja diody (nie u mnie ale to kwestia czasu :lol: )