[80 B4 1.9TDI 1Z] problem z obrotami.
Witam serdecznie.Jestem po raz pierwszy na tym forum.Kupiłem w/w auto dodam jeszcze,że jest to automat.Samochód przyprowadziłem został nie dawno sprowadzony do polski.Zrobiłem w nim całą konieczną diagnostykę.Niestety został problem nie równych obrotów.Wygląda to mianowicie tak,że jak uruchomię silnik obroty są za wysokie.Jeśli wcisnę pedał hamulca obroty spadają,ale i tak nie są stabilne.Następną niedogodnością jazdy jest to,że jeśli chcę przyspieszyć np.przy wyprzedzaniu silnik zaczyna falować.Jest to rocznik 1994.I mam jeszcze jedno pytanie.Jak zwiększyć moc silnika?Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 12 maja 2007, 22:23 przez andrek102, łącznie zmieniany 2 razy.
Witam ponownie.Podłączałem komputer i jeśli chodzi o błędy żadnych nie było.Nie zwracałem uwagi niestety na czujniki temp.i kątu wtrysku.Sprawdzałem to programem VV TOOL 2.9pl w drugiej tabeli miałem pomiar wyglądający tak 0,0-3,9% 0-10 wydaje mi się, że była to dawka paliwa.Będę jeszcze musiał znależć jeszcze tylko opis tego programu.Na razie bardzo dziękuję za zainteresowanie się moim tematem.Pozdrawiam.
Witam.Dziękuję za podpowiedz.Jutro jadę do znajomego ,który siedzi w tej branży.Też niestety mam takie wrażenie,że to ten nie szczęsny nastawnik pompy.I zrobiło się jeszcze coś takiego,że jak rano go uruchamiam to chodzi na bardzo niskich obrotach i co raz gorzej jest go odpalić.Śrubę na wale sprawdzałem jest ok.O dalszych moich nie szczęsnych problemach dam znać.pozdrawiam.