[1.9 Tdi 1Z ] Problem z odpaleniem
[1.9 Tdi 1Z ] Problem z odpaleniem
Witam, miałem problem z odpaleniem auta gdyż miałem słaby akumulator i 2 tygodnie temu zakupiłem CENTRA FUTURA 72Ah 720A. I było ok. Lecz jak są przymrozki to nadal ma trochę problemów z odpaleniem auto. A może to być od świeć żarowych ? Po ilu km się wymienia świece żarowe ? Bo ja od kupna samochodu jeszcze ich nie wymieniałem a juz mam przejechane 46,5 tyś km od siebie w te 2,5 roku
Ostatnio zmieniony 04 lis 2009, 12:06 przez maryjann, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak jak ci napisałem odkręcasz wszystkie oplatasz obudowe świecy jakimś przewodem podłączonym do "-" akumulatora chwytasz ją kombinerkami i ta końcówką która jest pierwotnie podłączona do "+" przykładasz do "+" w akumulatorze i widzisz czy sie rozgdzewa końcówka świecy do czerwoności czy nie a jak tak to w jakim mniejwiecej czasie i czy identycznym jak pozostałe. Oczywiście jak nie żal ci hajsu to jak jedna bedzie padnięta to możesz wymienic profilaktycznie wszystkie ja osobiście na tym oszczedzam .
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
Po co odkręcać świece bierzesz probowkę samochodową krokodylek dajesz do + akumulatora końcowkę probowki do czubka świecy żarowej jak się kontrolka zapali to świeca jest dobra koszt świec to jest 100 zł wymieniałem nie dawno u siebie oczywiście kupione na allegro bo w sklepie dużo drożej sory za błędy problemy z klawiaturą oczywiście filtr paliwa wymieniłeś przed zimą
Ostatnio zmieniony 04 lis 2009, 12:07 przez goldi j51, łącznie zmieniany 1 raz.
Sprawdzając moim sposobem możesz sprawdzi czy świece rozgdzewają się jednocześnie. Jest to sposub dla oszczędnych. Robisz to po to żeby nie inwestowac we wszystkie świece nie mówie że jest to chwalone i polecaneale ale jak nie masz hajsu to to jest najprostrze i napewno nie zaszkodzi twojemu silniczkowi.