Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4 2.0 ABK] Silniczki regulacji świateł

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
RafaeL09
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B4 2.0 ABK] Silniczki regulacji świateł

Post autor: RafaeL09 » 19 maja 2007, 01:20

Witam,
Wraz z zakupem samochodu otrzymałem spuściznę w postaci starych, oryginalnych reflektorów z elektrycznie regulowaną wysokością. Zostały one wymontowane przez poprzedniego właściciela po małej stłuczce i zastąpione reflektorami z regulacją mechaniczną. Miałem nadzieję, że uda mi się przełożyć silniczki do nowych reflektorów, ale się nie udało. Rzecz w tym, że po podłączeniu silniczków do przewodu do tego celu stworzonego, zapaleniu świateł oraz przestawianiu wysokości świateł na "potencjometrze" silniczki wydają z siebie dźwięki, lecz wystający z nich bolec regulacyjny ani drgnie!!! Czy to oznacza, że silniczki są niesprawne? A może po umieszczeniu ich w odpowiednich (przystosowanych do tego celu) reflektorach będą działały prawidłowo. Chciałbym je sprzedać, ale nie chcę nikomu wciskać uszkodzonych silników.

Swoją drogą... ile mogę za nie dostać? :lol:
Pozdrawiam wszystkich serdecznie

Awatar użytkownika
foxbat
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: foxbat » 19 maja 2007, 10:12

30zl za sztuke... rozbierz te silniczki i zobacz czy te plastikowe walki które z nich wychodzą są dobrze zamocowane do motorka elektrycznego w środku

wolodi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wolodi » 06 gru 2014, 21:12

Mam podobny problem, czy da się przełożyć silniczki regulacji świateł do świateł z werską mechaniczną regulacji?

[ Dodano: 2014-12-07, 07:58 ]
wolodi pisze:Mam podobny problem, czy da się przełożyć silniczki regulacji świateł do świateł z wersją mechaniczną regulacji?

h4k3r0
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: h4k3r0 » 07 gru 2014, 17:41

wolodi pisze:Mam podobny problem, czy da się przełożyć silniczki regulacji świateł do świateł z werską mechaniczną regulacji?
tak, wymontowujesz regulację mechaniczną i w jej miejsce montujesz silniczek

wolodi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wolodi » 08 gru 2014, 18:15

Dzięki za odpowiedź. Ten cały silniczek wyjmuje się przekręcając go jednak trzyma się na takim trzpieniu i boję się mocniej pociągnąć, żeby czegoś nie urwać

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl