[ 1.9 TDI 1Z] TURBINA Porblem
a czym i jak sprawdzałeś czy jest doładowanie czy nie ma :?: jeżeli nic nie ładuje to przeważnie będzie dziura w dolocie jak stodoła... jakby Ci turbo się rozsypało to nie wiem czy zdążyłbyś z dolewaniem oleju a żeby łopatki w turbinie się wysypały to musiałbyś chyba zamiast filtra powietrza nasypać w to miejsce piaskuadams pisze:witajcie dzisiaj pddłączyłem turbine na ostro to znaczy ominąłem sterowanie i w dalszym ciągu nie ma doładowania , często padają turbiny w tych modelach ? spróbuje jeszcze pojechac na podłączenie do komputera i zobaczymy czy tylko turbo padło
- HeavenQueen
- Forum Audi 80
Turbina jest napędzana energią kinetyczną spalin. Ilość spalin jest wynikową spalania. Prosty z tego wniosek: bez obciążenia auto spala zdecydowanie mniej paliwa przy danych obrotach niż przy obciążeniu - także energia spalin będzie odpowiednio mniejsza a co za tym idzie ciśnienie doładowania też.dawid80 pisze:czyli turbo na postoju słabo pompuje i rura nie rosnie gdy ja zcisniemy
W ogóle to co to za pomysł że po odpięciu kabelka od ECU turbina nie pompuje? <lol>