[B4 2.0 ABK+LPG] ASB Flansza przegubu wewnętrznego
[B4 2.0 ABK+LPG] ASB Flansza przegubu wewnętrznego
Witam. Podczas ostatniej wizyty u mechanika, kiedy auto było na podnośniku zobaczyliśmy że jedna z półosi przednich od wewnętrznej strony skrzyni rusza się ok 0,5 cm w każdą stronę. W trakcie jazdy wygląda to w ten sposób, że przy rożnych prędkościach trzęsie się kierownica. Mechanik dodał że muszę wymienić lub wyremontować skrzynię, a zepsuta jest flansza przy wewnętrznym przegubie. Dodaję że mam automatyczną skrzynię CBT z silnikiem ABK. Proszę o poradę czy nie ma innego sposobu na zlikwidowanie tego luzu.
Ostatnio zmieniony 11 lis 2009, 20:54 przez dzidakrp7, łącznie zmieniany 3 razy.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
_uwaga
Dodam tylko że w starej 80tce miałem też już dość duże luzy, pewnie trochę na skrzynie, na przegubie wewnętrznym i wszystko razem dawało już jakiś tam większy luz. Natomiast żadnych drgań nie miałem. Sprawdź może najpierw czy aby za drgania nie odpowiadają źle wyważone koła. Walnięty przegub wewnętrzny też może objawiać się drganiami.
Dodam tylko że w starej 80tce miałem też już dość duże luzy, pewnie trochę na skrzynie, na przegubie wewnętrznym i wszystko razem dawało już jakiś tam większy luz. Natomiast żadnych drgań nie miałem. Sprawdź może najpierw czy aby za drgania nie odpowiadają źle wyważone koła. Walnięty przegub wewnętrzny też może objawiać się drganiami.